Quantcast

Στο έλεος της κακοκαιρίας το Ιόνιο - Σαρώνει στο πέρασμά της η «Βικτώρια»

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Βικτώρια» στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου.

Η Κέρκυρα βρέθηκε στο επίκεντρο, με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους να μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια, να προκαλούν πλημμύρες σε σπίτια, να «εξαφανίζουν» παραλιακούς δρόμους και να προκαλούν κατολισθήσεις, ακόμα και κατάρρευση μέρους κτιρίου.

Στην περιοχή Καρουμπάτικα, της Κέρκυρας, υπήρξε αποκόλληση βράχου, ο οποίος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει τους επιβαίνοντες.

Ο δρόμος προς Αργυράδες έκλεισε, λόγω πτώσης δέντρου, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να σπεύδουν για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Και στην παραλιακή της Γαρίτσας, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, διεκόπη η κυκλοφορία.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας αποφασίστηκε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από συνεννόηση των τριών δημάρχων του νησιού με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.

Η «Βικτώρια» κατάφερε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Προβλήματα εντοπίστηκαν, όπως αναφέρει ο ant1news.gr, και στους Οθωνούς, όπου επίσης ξεριζώθηκαν δέντρα, υπήρξαν προβλήματα με καλώδια της ΔΕΗ, ενώ σε βίντεο φαίνεται αυτοκίνητο να παρασύρεται από τον άνεμο.

Και στην Κεφαλονιά προκλήθηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία, με πλημμυρισμένους δρόμους και παραλιακές οδούς. Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία αλλά και η Φάλαρη. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις τρεις κατοικημένες περιοχές.

Τέσσερις οικίες στο χωριό Νυφί καταπλακώθηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και να μεταφερθεί καλά στην υγεία της, σε ασφαλές σημείο.

Τα δρομολόγια των πλοίων από και προς τα νησιά του Ιονίου έχουν διακοπεί.