Quantcast

«Στοπ» στις παρελάσεις και στην Πιερία – Στο 100% η πληρότητα του νοσοκομείου

Την απόφαση να μην προχωρήσουν στην διεξαγωγή παρελάσεων κατά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πήραν σήμερα οι φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού καλπάζουν καθημερινά, η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ την ίδια ώρα που το νοσοκομείο της περιοχής πιέζεται αφόρητα με την πληρότητα να φτάνει στο 100%.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι της αντιπεριφέρειας, της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, των δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

«Λόγω της μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων που σημειώνεται και από την στιγμή που η Πολιτεία άφησε τις Περιφερειακές Ενότητες να αποφασίσουν μόνες τους, συμφωνήσαμε να μην πραγματοποιήσουμε φέτος τιμητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, καθώς η ευθύνη μας για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλη» τόνισε στο GRTimes ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλής Τσανικίδης.

Kατά τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εντοπίστηκαν 108 κρούσματα. 

Γεμάτο το νοσοκομείο – Οκτώ ώρες αναμονή στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης

Περιγράφοντας την δύσκολη κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα, ο κ. Τσανικίδης συμπλήρωσε ότι καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται, την ίδια ώρα που η κατάσταση στο νοσοκομείο Κατερίνης αρχίζει και γίνεται ασφυκτική. «Οι 32 απλές κλίνες Covid που διαθέτει η κλινική μας είναι όλες γεμάτες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες 4 της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του νοσοκομείου όπως πέρσι διότι υπάρχουν και άλλα περιστατικά που πρέπει να νοσηλευτούν» αναφέρει χαρακτηριστικά στο GRTimes.

Και συμπληρώνει ότι πλέον, δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε στους όμορους νομούς να μεταφερθούν περιστατικά αποκαλύπτοντας ότι χθες περιστατικό κορωνοϊού έφυγε χθες από την Κατερίνη προκειμένου να νοσηλευτεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και η αναμονή του έφτασε ακόμη και τις οκτώ ώρες».

Πηγή: grtimes.gr