Συγκέντρωσαν και παρέδωσαν σε εργοστάσιο ανακύκλωσης 5 τόνους καπάκια!

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά πάνω από 5 τόνους καπάκια παρέδωσαν για άλλη μία φορά τα μέλη της ομάδας «Το καπάκι να κρατάς» σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο. Με τα χρήματα που συγκεντρώνουν αγοράζουν αμαξίδια και άλλα βοηθήματα σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Η εθελοντική αυτή ομάδα ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2016. Συγκεντρώνουν καπάκια από διάφορα σημεία συλλογής στην πόλη του Ρεθύμνου, αλλά και έξω από αυτήν. Στη συνέχεια μεταφέρονται στο εργοστάσιο του κ. Λεμπιδάκη «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε» που εδρεύει στην βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου.

Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί περισσότεροι από 30 τόνοι.

Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει δώσει:

• 9 αμαξίδια

• 2 ορθοστάτες

• 3 ζευγάρια κνημοποδικούς νάρθηκες (ναρθηκάκια)

Από αυτά έχουν δοθεί 1 αμαξίδιο στο σύλλογο ΑΓΑΠΗ, 3 αμαξίδια στο Ειδικό σχολείο Ρεθύμνου και τα υπόλοιπα βοηθήματα έχουν δοθεί σε οικογένειες.

Τα μέλη του συλλόγου κάνουν έκκληση στους πολίτες -εκτός από το να συλλέγουν καπάκια- όσοι έχουν αμαξίδια ή άλλα βοηθήματα που δεν τα χρειάζονται πλέον, να επικοινωνήσουν μαζί τους για να δοθούν σε άτομα που τα χρειάζονται.

«Καλούμε κάθε οικογένεια που έχει στην κατοχή της είτε αμαξίδια είτε βοηθήματα που δεν τα χρειάζεται πια να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί όσα περισσότερα άτομα έχουν την ανάγκη μας.

Επίσης καλούμε και κάθε άτομο που θέλει να προσφέρει στην προσπάθεια μας να ενταχθεί στην ομάδα μας, να συμβάλλει στην δράση μας και να γνωρίσει την αξία του εθελοντισμού καθώς και την ηθική ικανοποίηση αλλά και την πληθώρα συναισθημάτων που προσφέρει ο εθελοντισμός. !!!!»

Περισσότερα για το έργο της ομάδας θα βρείτε στην σελίδα τους στο facebook Το Καπάκι Να Κρατάς – Ρέθυμνο