Quantcast

Συγκινεί ο Αλέξανδρος Παπανδρέου: «Aν θέλετε απλά εμβολιαστείτε… Εγώ τον μπαμπά μου δεν τον ξαναείδα»

O Αλέξανδρος Παπανδρέου μίλησε για τον θάνατο του πατέρα του και της θείας του από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ημέρες, και εξομολογήθηκε ότι παρ’ όλο που κάνει 21 χρόνια τηλεόραση και δεν δίνει συνεντεύξεις, θέλησε να μιλήσει τώρα για να στείλει ένα μήνυμα. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Love it» ο γνωστός σεφ είπε: «Μέσα σε μία εβδομάδα έχασα τη θεία μου και τον μπαμπά μου και όλο αυτό έγινε επειδή ήταν ανεμβολίαστοι».

«Όχι επειδή δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που για κάποιον λόγο δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, είτε γιατί φοβούνται τη βελόνα, είτε γιατί δεν έχουν πρόσβαση γιατί είναι μεγάλοι σε ηλικία ή να το φοβούνται… Από μία ηλικία και μετά, οι μεγάλοι άνθρωποι ξεμωραίνονται, γίνονται μωρά. Πρέπει να τους πάρεις από το χέρι και να τους κάνεις το εμβόλιο. Αν λυπάμαι για κάτι είναι επειδή έπρεπε να πάω να πάρω τον μπαμπά μου και τη θεία μου και να τους εμβολιάσω…

Σκέψου ότι ήταν και οι δύο γιατροί, αυτό είναι ακόμη χειρότερο για εμένα. Δύο γιατροί επιστήμονες, πολύ καλοί στη δουλειά τους που αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο… Εκεί πρέπει να το κάνεις, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, με το έτσι θέλω. Ίσως ακούγεται πολύ επιθετικό ή εγωιστικό, αλλά αν θες να ξαναδείς τον πατέρα σου, να μαγειρέψεις παρέα μαζί του, να πας να μαζέψεις ελιές από το κτήμα που φέτος δεν το έκανες, πρέπει να το κάνεις…» είπε ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Ο γνωστός σεφ συνέχισε: «Κάθε μέρα υπάρχουν 80-100 άνθρωποι σαν και εμένα που χάνουν τους δικούς τους, επειδή οι πιο πολλοί είναι μεγάλοι σε ηλικία που είναι ανεμβολίαστοι. Θέλω να πω στην κάμερα, πηγαίνετε τους μεγάλους να εμβολιαστούν, αλλά και τους μικρότερους…  Και τα παιδιά μου τα εμβολίασα και είμαι ένας άνθρωπος που φοβάται τη βελόνα και μόλις βγει η τρίτη δόση θα πάω να την κάνω.

Υπήρξαν κάποιοι που μου έγραψαν και πολύ κακά πράγματα, του τύπου ότι είμαι κομματόσκυλο επειδή έλεγα στον κόσμο να εμβολιαστεί… Αν θέλετε, εγώ προσπαθώ να πω αν θέλετε απλά εμβολιαστείτε… Εγώ τον μπαμπά μου δεν τον ξαναείδα, δεν μπόρεσα να του πιάσω το χέρι, δεν μπόρεσα να τον αγκαλιάσω, το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν, δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο ήμουν, να του πω “μπαμπά, σ’ αγαπώ πολύ” από το τηλέφωνο».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του: