Quantcast

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: «Έβαλαν χειροπέδες, πάτησαν γκάζι και έπεσαν στη θάλασσα»

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, όταν ένα αυτοκίνητο με επιβαίνοντες μητέρα και γιο, οι οποίοι ήταν δεμένοι μάλιστα με χειροπέδες στο τιμόνι, βυθίστηκε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο.

Η δήλωση σοκάρει από αυτόπτη μάρτυρα, ενώ το Λιμενικό που έσπευσε στο σημείο εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν:

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στην θαλάσσια περιοχή των Νέων Επιβατών Δ. Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.

 Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, καθώς και κλιμάκιο της Β’ Ε.Μ.Α.Κ.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ανέσυρε από το Ι.Χ.Ε. όχημα χωρίς τις αισθήσεις του έναν 50χρονο άνδρα, καθώς και μία 77χρονη γυναίκα. Από επιτόπια εξέταση ιατροδικαστή Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ο θάνατός τους ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να παραγγελθεί διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.            

Το όχημα ανελκύστηκε από τη θάλασσα από γερανοφόρο όχημα με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη.  Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης».

«Έβαλαν χειροπέδες και αυτοκτόνησαν» - Η δραματική ιστορία μητέρας και γιου

Συγκλονίζει το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον αλιευτικό λιμένα των Νέων Επιβατών, όπου μητέρα και γιος έπεσαν στο νερό με το αυτοκίνητό τους δεμένοι από το τιμόνι με χειροπέδες και μεταξύ τους με σχονί.  Επιπλέον, φαίνεται πως είχαν δέσει επάνω τους σακιά με άμμο.

Σύμφωνα μάλιστα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή που άμεσα έσπευσε στο σημείο, δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια αντίστασης, ίχνη βίας ή εμφανή τραύματα στις δύο σορούς, ωστόσο περισσότερα αναμένεται να δείξει η νεκροψία-νεκροτομή. 

«Πάτησαν γκάζι και πήραν φόρα για να πέσουν»

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν κοντά στο σοκαριστικό περιστατικό. «Είδα ένα αμάξι να πηγαίνει προς τη θάλασσα αλλά δεν περίμενα να πέσει», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας στο ThessToday. «Μάλλον εδώ βάλανε χειροπέδες. Πήραν φόρα για να πέσουν. Πάτησαν δηλαδή γκάζι. Τους είδα από μακριά».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το thestival.gr, πριν από δύο χρόνια ο αδελφός του 50χρονου και γιος της γυναίκας είχε δώσει τέλος στη ζωή του. Σε σύντομο χρονικό διάστημα από το τραγικό συμβάν, ο πατέρας της οικογένειας έφυγε από τη ζωή, μην μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί στην οικογένειά του.

Σήμερα όπως όλα δείχνουν μητέρα και γιος αποφάσισαν να γράψουν τον επίλογο της οικογενειακής αυτής τραγωδίας, καθώς είχαν και οικονομικές δυσκολίες. 

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 14.00 και αυτόπτες μάρτυρες είδαν το αυτοκίνητο να παίρνει φόρα και να καταλήγει στον πάτο της θάλασσας. 

Μάλιστα σύμφωνα με τους περίοικους δεν είναι η πρώτη φορά στον αλιευτικό λιμένα των Νέων Επιβατών, όπου αυτοκίνητο βουτάει στη θάλασσα. «Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι η τρίτη. Ένας αθλητικός παραγωγός αυτοκτόνησε εδώ. Και ένας ακόμη άνθρωπος», αναφέρει κάτοικος της περιοχής. «Δεν ξέρω τι φταίει για αυτό. Μάλλον πρέπει να βάλουν πασαλάκια. Μάλιστα την προηγούμενη φορά που είχε γίνει αυτό βούτηξε ένας για να σπάσει το τζάμι και να σώσει αυτόν που ήταν μέσα. Και αυτός του είπε «άσε με ρε εγώ θέλω να πεθάνω. Είχε πέσει στην ευθεία εδώ».