Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε το 6 μηνών μωρό και την σύζυγο του από την φονική φωτιά στο Μάτι

Ο πυροσβέστης Ανδρέας Δημητρίου, που έχασε τη γυναίκα του Μαργαρίτα και το 6 μηνών αγοράκι του στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανοίγει την ψυχή του και μιλά για όσα βίωσε και για όσα συναισθήματα έχει νιώσει από εκείνη την ημέρα.

Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε τη γυναίκα και το μωρό του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Όταν ξέσπασε η φωτιά, ο Ανδρέας Δημητρίου κλήθηκε να δώσει τη μάχη με τις φλόγες.

Λίγο αργότερα ενημερώθηκε ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και απειλούσε το σπίτι του. Προσπαθούσε να επικοινωνήσει με την γυναίκα του, Μαργαρίτα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε. Φτάνοντας στην περιοχή, είδε τα πάντα να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Η σύζυγός του όταν απάντησε στο τηλέφωνο, του είπε ότι είχε κατεβεί με το παιδί τους στην παραλία. Εκείνος κατάφερε να φτάσει εκεί, βρίσκοντας την σύζυγό του αναίσθητη με το έξι μηνών μωρό τους στο πλευρό της. Ο θάνατος του βρέφους διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η Μαργαρίτα έφυγε από τη ζωή 12 ημέρες αργότερα.

«Έχω πολλά συναισθήματα αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα θυμό. Δεν ξέρω με ποιον πρέπει να θυμώσω. Όλα τα άλλα συναισθήματα τα ζω κάθε μέρα έντονα, εκτός από τον θυμό. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον», δήλωσε στο αυστραλιανό δίκτυο ABCnews.

«Είναι κάτι που δεν μπορείς να υπομείνεις εύκολα. Κάτι που εύχεσαι να μην περάσει κανένας, ούτε καν ο εχθρός σου», τόνισε. «Αισθάνομαι πολλά, αλλά όχι θυμό, με την έννοια ότι δεν ξέρω με ποιον να οργιστώ. Να είμαι θυμωμένος με τον Θεό; Να είμαι θυμωμένος με τους ανθρώπους; Να είμαι θυμωμένος με τον εαυτό μου; Να είμαι θυμωμένος γενικότερα;», συμπλήρωσε ο Ανδρέας Δημητρίου.