Quantcast

«Συμβόλαιο θανάτου» για τον Μπερδέση: «Φύλλο και φτερό» από την ΕΛ.ΑΣ το παρελθόν του πυγμάχου

Στη λίστα με τα 500 "πρόσωπα" του οργανωμένου εγκλήματος και περιέχεται στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρίσκεται και ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης ο οποίος έπεσε νεκρός χθες το πρωί στη Βάρη από τα πυρά αγνώστων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν ποιος "έδωσε" το συμβολαίο θανάτου ακόμη και στην Πάτρα και σε παλιές υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί το όνομα του πυγμάχου.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. "ξεσκονίζουν" τους φακέλους των υποθέσεων από το 2005 τη χρονιά - ορόσημο για τη "νύχτα" στην Πάτρα καθώς τότε δολοφονήθηκε ένας άλλος πυγμάχος, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, ο οποίος φέρεται εκείνη την εποχή να είχε κάτω από τον απόλυτο έλεγχό του ολόκληρη τη "νύχτα" της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Αυτή η δολοφονία είχε αλλάξει τους συσχετισμούς όχι μόνον στην Πάτρα αλλά και σε ορίσμενες ομάδες της Αθήνας με τις οποίες το θύμα είχε στενές επαφές μαζί τους.

Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο "μικροσκόπιο" ομάδες και πρόσωπα που ασχολούνται με τη "νύχτα" της Αχαϊκής πρωτεύουσας σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν κρυμμένα μυστικά τα οποία ίσως έχουν σχέση με τη δολοφονία Μπερδέση. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι ο ηθικός αυτουργός του συμβολαίου θανάτου για τον γνωστό πυγμάχο έχει σημείο αναφοράς στην Πάτρα. Αλλωστε δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι ο Μπερδέσης είχε εγκαταλείψει την γενέτειρά του τα τρία τελευταία χρόνια και είχε επιλέξει να ζει στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ακόμη και στην πρωτεύουσα ήταν πολύ προσεκτικός, σύχναζε μόνον σε συγκεκριμένα στέκια και εργάζονταν σε συγκεκριμένα μαγαζιά. Παράλληλα και όπως λένε στο real.gr πολύπειροι αστυνομικοί ο Μπερδέσης τα τρία τελευταία χρόνια είχε σταματήσει τις “κακές παρέες” και ζούσε μια ήσυχη ζωή με τη σύντροφό του. Ωστόσο και όπως εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ. το παρελθόν του ίσως στάθηκε η αφορμή για την υπογραφή του συμβολαίου θανάτου σε βάρος του.

"Πόλεμο" με το οργανωμένο έγκλημα προαναγγέλει ο Χρυσοχοΐδης

Οργισμένη αντίδραση Χρυσοχοΐδη για το οργανωμένο έγκλημα καθώς μέσα σε διάστημα 3,5 εβδομάδων εκτελέστηκαν 4 συμβόλαια θανάτου σε Ζάκυνθο και Αττική.

«Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,σε δήλωσή του με αφορμή τη νέα δολοφονία που έγινε το πρωί της Δευτέρας.

«Όπως το 2018, έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε δύο μήνες», σημειώνει ο κ.Χρυσοχοϊδης, ενώ προσθέτει: «Αυτά τα άγρια εγκλήματα, δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη. Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα. Αλλά μέχρις εδώ».

Ο υπουργός επισημαίνει στη συνέχεια ότι «η Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της.Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες. Πρόσφατα, κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μελέτη με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.Ο πρώτος κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι τα όσα φαίνονται. Όπως με την τρομοκρατία, όπως με την Χρυσή Αυγή, ο βασικός κίνδυνος είναι από τα όσα δεν φαίνονται, και αφορούν στη δημοκρατία».

Αναφερόμενος στο οργανωμένο έγκλημα υπογραμμίζει: "Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές, αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς, θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη. Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι.

Όποιος μιλά για 'Αγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα. Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας". 

Παράλληλα "η αστυνομία δεν ολιγωρεί. Μόνο στις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν έλεγχοι σε 65 'μαγαζιά' και 25 'στοχευμένοι' έλεγχοι σε στέκια της νύχτας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ενισχύονται. Εξίσου ενισχύονται και οι περιπολίες στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας, για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών» καταλήγει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.