Quantcast

Σύμφωνο συνεργασίας ΓΕΕΘΑ και Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών - Τι περιλαμβάνει

Σύμφωνο συνεργασίας πενταετούς διάρκειας μεταξύ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας υπεγράφη χθες, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και του διευθυντή του Β' Κλάδου του ΓΕΕΘΑ, υποναύαρχου Δημήτριου Μήλα.

Η υπογραφή του συμφώνου, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποσκοπεί στη συμμετοχή των στρατιωτικών ιερέων σε εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και στην από κοινού διοργάνωση επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, όπως σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι τους άρρηκτους διαχρονικούς δεσμούς της Εκκλησίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στον σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση, στην επιμόρφωση, στην ποιμαντική εξειδίκευση και στη διά βίου εκπαίδευση των αξιωματικών ιερέων, ώστε να είναι σε θέση να καλύπτουν με επαρκείς γνώσεις τις ανάγκες της θρησκευτικής αγωγής τόσο των στελεχών όσο και των στρατευμένων νέων της πατρίδας.