Quantcast

Συναγερμός για τα κρούσματα σε κατασκηνώσεις - Τι λέει η μητέρα του κοριτσιού που νόσησε στα Χανιά - ΒΙΝΤΕΟ

Αναστάτωση επικρατεί σε πολλές οικογένειες που έχουν στείλει τα παιδιά τους κατασκήνωση μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει ήδη σε κάποιες από αυτές για κρούσματα κορωνοϊού.

Στα Χανιά σε κατασκήνωση νόσησαν παιδιά. Η μητέρα ενός κοριτσιού που μολύνθηκε, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι "εμπιστευτήκαμε τα παιδιά μας να πάνε διακοπές σε μια κατασκήνωση στα Χανιά με ό,τι απαραίτητο μας ζητούσαν για να μπουν μέσα, το self test. Όπως ενημερώθηκα αργότερα άλλες κατασκηνώσεις έβαζαν τα παιδιά μέσα μόνο με rapid test. Εγώ ό,τι μου ζητήθηκε ως μητέρα το έκανα για να πάνε τα παιδιά να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές".

Η κα Αλεξάνδρα περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη στην κόρη της. "Μας είπαν τα παιδιά να κρατούν τηλεκάρτα, αν και καρτοτηλέφωνα δεν υπήρχαν για να επικοινωνούν μαζί μας. Μετά από τρεις- τέσσερις ημέρες η κόρη μου με πήρε τηλέφωνο από το κινητό ενός άλλου παιδιού, το οποίο ήταν από το Ρέθυμνο. Την άκουσα μπουκωμένη. Θεώρησα ότι κρύωσε επειδή τρέχουν, πάνε στις πισίνες, τραγουδούν και χορεύουν. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι με πήρε τηλέφωνο και δεν την άκουγα καλά. Με ξαναπήραν την επόμενη το πρωί στο σταθερό τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι έκανε υψηλό πυρετό τη νύχτα και ότι την έβαλαν στο αναρρωτήριο μαζί με άλλο παιδί εμπύρετο".

Όπως είπε η ίδια, "πανικοβλήθηκα και είπα έρχομαι να πάρω το παιδί. Μου είπαν ηρεμήστε ένας απλός πυρετός είναι. Ελάτε να το πάρετε σε τρεις ημέρες και ξαναφέρτε το τη δεύτερη ή την τρίτη περίοδο. Δεν έκαναν τεστ στο παιδί, γιατί απαγορεύεται χωρίς τη συγκατάθεση του γονιού. Απλώς με καθησύχασαν. Έφυγα στις 9.30 το πρωί και πήγα να παραλάβω το παιδί. Ήμουν σε σύγχυση. Όταν ζήτησα έναν υπεύθυνο, βγήκε μια γραμματέας και μου είπε ότι δεν είχε ενημερωθεί για το θέμα μου".

Η κα Αλεξάνδρα υποστήριξε ότι "λόγω κορωνοϊού στην κατασκήνωση φιλοξενούνται γύρω στα 200 παιδιά αντί 300 που ήταν στις προ-κορωνοϊού εποχές. Θεωρώ ότι για να μην μαθευτεί το θέμα λόγω της κατάστασης δεν είπαν τίποτα σε κανέναν. Τους ζήτησα όταν έφτασα να κάνουν self test, γιατί εγώ το παιδί μου το πήγα με αρνητικό self test".

Όσο για την πορεία της υγείας της 14χρονης κόρης της; Η ίδια είπε ότι "το παιδί μέχρι προχθές έκανε 38-39 πυρετό, έχει τρομερό πονοκέφαλο και πολύ βήχα. Ευτυχώς χθες είχε μόνο δέκατα".