Συναγερμός στις Αρχές μετά την αποστολή νέων ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

Συναγερμός σήμανε ξανά σήμερα στις Αρχές, μετά την αποστολή νέων ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τη χώρα.

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των ύποπτων φακέλων που έχουν σταλεί σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με τις αρχές να έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής συνολικά 23 περιστατικά.

Κινητοποίηση υπήρξε το πρωί σε Αστυνομία και Πυροσβεστική για την ύπαρξη ύποπτων πακέτων στο ΤΕΙ Στερεάς στη Λαμία. Το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Στερεάς ήταν και αυτό μέσα στους παραλήπτες των ύποπτων δεμάτων από Ινδία και μάλιστα με δύο πακέτα, τα οποία άνοιξαν οι υπάλληλοι του Ιδρύματος. 

Οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν το περιεχόμενο των φακέλων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν περιείχαν κάτι επικίνδυνο.

Μετά το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά και την αναστάτωση που προκλήθηκε χθες, χωρίς ωστόσο ο φάκελος να περιέχει την επικίνδυνη σκόνη, σήμερα σήμανε νέος συναγερμός, αυτή τη φορά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Δέκα άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ με τέσσερα οχήματα αναχώρησαν στις 10.00 από το Ηράκλειο για το Ρέθυμνο, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti και του Ράδιο Κρήτη, εντοπίστηκε νέος ύποπτος φάκελος.

Στο Διοικητήριο  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εντοπίστηκε σήμερα το πρωί ο  ύποπτος φάκελος που εστάλη και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ενώ ως όνομα αποδέκτη αναγράφονταν  στα αγγλικά " vice president" (αντιπρύτανης). Ο φάκελος  έφτασε χθες στα ΕΛΤΑ και  τον εντόπισε σήμερα το πρωί περί ώρας 8.14 ο υπάλληλος στο διοικητήριο του Πανεπιστημίου κατά τη διαδικασία  ελέγχου της αλληλογραφίας. 

Στο χώρο του ΑΤΕΙ της Πάτρας μετέβη το πρωί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μετά τον συναγερμό που σήμανε στην Πυροσβεστική και την 6η ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό ύποπτου φακέλου που έχει φθάσει στο γραφείο του Πρύτανη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος ο οποίος εστάλη στον Πρύτανη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας. Δεύτερος συναγερμός σήμανε στο ΑΤΕΙ, όταν έφτασε και δεύτερος ύποπτος φάκελος με αποστολέα κάποιον από την Ινδία.

Συναγερμός σήμανε και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό νέου ύποπτου δέματος στις εγκαταστάσεις κολεγίου της πόλης. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ κλήθηκε ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για Χημικά, Βιολογικά και Ραδιενεργά Περιστατικά προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο. Ο όροφος του κολλεγίου, στον οποίο έφτασε ο ύποπτος φάκελος, αποκλείστηκε από την Αστυνομία.

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε από νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, όπου έφθασαν με την αλληλογραφία τρεις ύποπτοι φάκελοι. Γύρω στις 9 το πρωί από την διοίκηση του Πανεπιστημίου κλήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική και ο χώρος αποκλείστηκε μέχρι να φθάσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Πάτρα και να προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες και στην περαιτέρω έρευνα για τους φακέλους, που εικάζεται πως μπορεί να περιέχει την ύποπτη σκόνη από την Ινδία.

Παράλληλα ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε και στην αλληλογραφία του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, όπου και εκεί θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, μετά από ενημέρωση για περίεργο δέμα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.