Quantcast

Συναντήσεις με υπουργούς για θέματα του νησιού είχε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος

Σειρά επαφών με υπουργούς για θέματα που αφορούν το νησί είχε τις προηγούμενες μέρες ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος. 

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, από τον οποίο ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας του καταφυγίου θαλάσσιας ζωής στους Λειψούς.

Επιπλέον, παρουσία του υπουργού και της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Αλεξάνδρας Σδούκου, συζητήθηκε η μελλοντική ένταξη των Λειψών σε πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης όλων των μηχανοκίνητων μέσων μεταφοράς με ηλεκτρικά.

Ο δήμαρχος Λειψών συναντήθηκε, επίσης, με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, στον οποίο έθεσε την ανάγκη ενίσχυσης του λιμενικού σταθμού Λειψών με δύο λιμενοφύλακες.

Επιπλέον, βαρύτητα δόθηκε στη σημασία της παρακολούθησης και επίσπευσης της υλοποίησης των όρων της σύμβασης μεταξύ ΓΓΑΙΝΠ και της αναδόχου εταιρείας SYCHEM, σχετικά με την έκδοση της άδειας λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης στους Λειψούς και τη δυνατότητα συνέχισης του ίδιου μοντέλου χρηματοδότησης και μετά τη λήξη της σύμβασης (31-12-2020), με τη διεξαγωγή νέας δημόσιας διαγωνιστικής διαδικασίας.

 «Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη των Λειψών, είμαστε διατεθειμένοι να διερευνήσουμε την εξεύρεση άμεσων λύσεων και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί, ακόμη και αν χρειαστεί να δημιουργήσουμε εκ  νέου τις κατάλληλες συνθήκες για τα θέματα που θεωρούμε κρίσιμα», δήλωσε ο κ. Μάγγος, μετά την ολοκλήρωση των επαφών εκφράζοντας την πρόθεση να επισκεφθεί όλους τους υπουργούς που το χαρτοφυλάκιό τους σχετίζεται με τις ανάγκες των Λειψών.