Quantcast

Συνελήφθη απατεώνας που έστηνε ασφαλιστικά γραφεία «μαϊμού» - Πώς άρπαξε 120.000 ευρώ

Τον εμφανίσιμο 65χρονο απατεώνα με τα 100 πρόσωπα κατάφερε να συλλάβει έπειτα από πολυήμερες έρευνες, το Τμήμα Αναζητήσεων καταζητούμενων της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς Έλληνες απατεώνες στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος μάλιστα είχε καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να «δαγκώσει» δεκάδες πολίτες, που πίστεψαν πως έχουν να κάνουν με υψηλόβαθμο στέλεχος Ασφαλιστικής Εταιρείας, αποκομίζοντας συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ.

Ήδη ο 65χρονος καλοστεκούμενος άνδρας είχε καταδικαστεί ερήμην από τα ελληνικά δικαστήρια σε πολυετείς ποινές φυλάκισης, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση χρημάτων, πλην όμως ο ίδιος κατάφερνε να γλιστράει σαν το «χέλι» από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, μέχρι που τελικά «έπεσε» πάνω στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.

Ο καταζητούμενος απατεώνας είχε πιστέψει πως όλο αυτό το διάστημα που κυκλοφορούσε ελεύθερος, στην Αστυνομία των είχαν ξεχάσει και έτσι είχε ξεκινήσει να προετοιμάζει το νέο του κόλπο, με θύματα βέβαια ανυποψίαστους πολίτες.

Ωστόσο οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων προφανώς και δεν τον είχαν ξεχάσει. Απλά περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία και κυρίως την κατάλληλη πληροφορία προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Αυτή η πολυπόθητη πληροφορία έφτασε στα γραφεία του Αναζητήσεων πριν από λίγες ημέρες και ήθελε τον εμφανίσιμο 65χρονο απατεώνα να κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας. Αμέσως τα «λαγωνικά» της Υπηρεσίας άρχισαν να «κόβουν» βόλτες, με αποτέλεσμα το μεσημέρι της Τρίτης να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες είχε προκύψει πως ο συγκεκριμένος άνδρας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα έστηνε ασφαλιστικά γραφεία «μαϊμού» σε διάφορες περιοχές της Αττικής και λόγω της εμφάνισής του αλλά και της πειθούς που διαθέτει, έπειθε ανυποψίαστους πολίτες να ασφαλίσουν το σπίτι τους, το αυτοκίνητό τους, να κάνουν ακόμα και συμβόλαια για ασφάλειες σύνταξης και υγείας στο γραφείο του.

Βέβαια κάποια στιγμή όλοι αυτοί διαπίστωσαν με οδυνηρή έκπληξη πως το ασφαλιστικό γραφείο του καλοσυνάτου 65χρονου άνδρα είχε κλείσει και ο ίδιος είχε γίνει «καπνός» έχοντας βέβαια «τσεπώσει» τα χρήματα των πολιτών.