Quantcast

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 47χρονου στην Καλαμάτα

Στα χέρια της Aστυνομίας βρίσκεται ο 38χρονος Αλβανός που αναζητούνταν για τη δολοφονία του 47χρονου στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με  πληροφορίες πρόκειται για το άτομο που πυροβόλησε τον 47χρονο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 38χρονος κρυβόταν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και συνελήφθη σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Ακρογιάλι, κοντά στο χωριό Κιτριές, όπου είχε αφήσει και το αυτοκίνητο που οδηγούσε την ημέρα της δολοφονίας του 47χρονου.

Το δωμάτιο στο οποίο συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Καλαμάτας, είχε ενοικιαστεί στο όνομα υπηκόου Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη επίσης, για υπόθαλψη εγκληματία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο δωμάτιο βρέθηκε και ποσότητα ναρκωτικών.

Οδηγείται στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμάτας για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τη δολοφονία.

Οι αστυνομικοί είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τον 38χρονο Αλβανό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 47χρονο «Αμερικάνο» στην Καλαμάτα.

 

Το χρονικό της δολοφονίας

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. είχε ταυτοποιήσει ως δράστες της δολοφονίας τον 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αναζητούνταν και έναν 22χρονο ημεδαπό που είχε συλληφθεί. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την περασμένη Παρασκευή το πρωί  στην Καλαμάτα, οι δράστες περίμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ, εντοπίσθηκε το Σάββατο το μεσημέρι ο 22χρονος στην Καλαμάτα και συνελήφθη. Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ακόμα άνδρες, ηλικίας 40 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.