Quantcast

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως

Ο δραπέτης συνελήφθη στην Κατεχάκη πριν από λίγο. 

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο ένας από τους δυο δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου. 

O δραπέτης συνελήφθη κοντά σε καφετέρια στην περιοχή Ελληνορώσων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Κατά τη σύλληψή του προέβαλε αντίσταση, ωστόσο οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δραπέτης φαίνεται να διατηρούσε σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα είχε κατηγορηθεί για ληστείες στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε συλληφθεί το 2014 στην Αθήνα μετά από επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής, καθώς φέρεται να συμμετείχε σε τρομοκρατικές ενέργειες χωρίς όμως να αποδειχθεί κάτι τέτοιο. 

Στις 4 Αυγούστου είχε πάρει πενθήμερη άδεια και δεν επέστρεψε. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αττική, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός δραπέτης, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω την 02-08-2021, παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν.

Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών».