Quantcast

Συνελήφθησαν οι 6 που έκαψαν τη Μόρια - Στη δημοσιότητα βίντεο από τoν εμπρησμό

Έξι άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη για την πυρκαγιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας και άφησε άστεγους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Παράλληλα το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από τη στιγμή του εμπρησμού.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης με σχετική ανάρτηση στο Twitter πρόσθεσε πως: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται, η προσωρινή δομη είναι ετοιμη, τα τεστ για covid19 γίνονται. Και η ασφάλεια ολων διασφαλίζεται».    

   

Το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθη στη Μυτιλήνη και ο έκτος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο για τους εμπρησμούς και άλλα αδικήματα στη Μόρια.

Η στιγμή του εμπρησμού

Αυτή είναι η στιγμή του εμπρησμού στο ΚΥΤ της Μόριας. Ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο να ανάβει φωτιές σε θάμνους είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας εκ των Αφγανών μεταναστών που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. στη Λέσβο. Οι μικρές εστίες φωτιάς γρήγορα εξαπλώθηκαν, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ΚΥΤ, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Δείτε τις εικόνες: