Quantcast

Συνεργασία Επιμελητηρίου και Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ανάδειξη σε υγειονομικά ασφαλή πόλη-λιμάνι

Δεκτή έγινε από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) για την ανάληψη πρωτοβουλιών, από κοινού, προκειμένου να αναδειχθεί ο Πειραιάς σε υγειονομικά ασφαλές λιμάνι.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, «προτάθηκε να γίνουν τεστ για τον κορονοϊό από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά στους εργαζόμενους των εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων-μελών του ΕΒΕΠ, ακόμα και σε πληρώματα πλοίων γιοτ. Επίσης, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα και να προταθεί να δημιουργηθούν "μίνι διαγνωστικά κέντρα" εντός των κρουαζιερόπλοιων, που θα χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά ως "home port" στο πλαίσιο της ενεργής προσπάθειας σύνδεσης του θαλάσσιου με τον ιατρικό τουρισμό. Βασικό ζητούμενο της συνεργασίας είναι η εμπέδωση του αισθήματος υγιεινής και ασφάλειας, αλλά ταυτόχρονα της αξιοποίησης της καλής φήμης που επάξια κατέκτησε η χώρα μας».

Στο πλαίσιο έναρξης αυτής της συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, με τον πρόεδρο Νίκο Πλατανησιώτη και τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΠ, επισκέφτηκαν το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά και παρέδωσαν, συμβολικά, μάσκες με το λογότυπο του δήμου και υγειονομικό υλικό σε πληρώματα πλοίων της ακτοπλοΐας και του Λιμενικού Σώματος.