Quantcast

Σύσκεψη για τις υποδομές στον Τύμβο Καστά και την Αμφίπολη

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τις υποδομές στον Τύμβο Καστά και την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, με στόχο τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις Σέρρες, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας, επισήμανε ότι “ Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, ώστε όταν ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές εργασίες, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη και αναστύλωση του μνημείου, για να καταστεί επισκέψιμο σε περίπου δύο χρόνια, να είναι σε θέση και η ευρύτερη περιοχή, για να υποδεχτεί τους επισκέπτες”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “ οι υποδομές για τις οποίες συζητήσαμε είναι οι οδικές, με την κατασκευή δρόμων που θα βελτιώνουν την πρόσβαση στον Τύμβο Καστά, η αντιπλημμυρική θωράκιση του Τύμβου και τα δίκτυα των οργανισμών κοινής ωφέλειας, για να υπάρχει απρόσκοπτα υδροδότηση και ηλεκτροδότηση του μνημείου. Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη δεσμεύτηκαν ότι καθένας από την πλευρά του θα επιταχύνει τις διαδικασίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαιτούμενες υποδομές”.

Ο κ. Τζιτζικώστας, τόνισε, ότι “έχουμε μια κυβέρνηση που πιστεύει στη σημασία της ανάδειξης του Τύμβου Καστά κι έτσι δεν είμαστε πια μόνοι σ’ αυτή την προσπάθεια να αναδείξουμε και να καταστήσουμε επισκέψιμο το μοναδικό, παγκοσμίου σημασίας, μακεδονικό μνημείο από όλο τον κόσμο”.