Quantcast

Συζυγοκτονία στη Δάφνη: Τραγικές ομοιότητες και διαφορές στις δολοφονίες της Καρολάιν και της 31χρονης Άννας

Μια σειρά κοινών χαρακτηριστικών αλλά και μια βασική διαφορά ανάμεσα στις δυο συζυγοκτονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο. 

Την μοίρα της Καρολάιν, θύμα του συζύγου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στα Γλυκά Νερά πριν τρεις μήνες, είχε η 31χρονη Άννα στη Δάφνη, με τα δυο εγκλήματα να «ταιριάζουν» σε πολλά τους σημεία.

Ο τόπος του εγκλήματος 

Και οι δυο κοπέλες δολοφονήθηκαν στην κρεβατοκάμαρα τους και οι αστυνομικοί τις βρήκαν νεκρές στα κρεβάτια τους. Οι σύζυγοι-δολοφόνοι επέλεξαν το ίδιο σκηνικό του εγκλήματος τους.

Ζούσαν μέσα στον φόβο  

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν είχε δηλώσει ότι η άτυχη κοπέλα αναζητούσε σπίτι για να νοικιάσει στο Κέντρο της Αθήνας και να φύγει από τα Γλυκά Νερά, καθώς φοβόταν τα βίαια ξεσπάσματα του μετέπειτα δολοφόνου της. Οι φωνές, τα κλάματα και οι εκκλήσεις της Άννας είχαν ανησυχήσει αρκετές φορές τους γείτονες, που είχαν καλέσει και την αστυνομία, καθώς πολλες φορές ο τελικά δολοφόνος της χειροδικούσε σε βάρος της.  

Άφησαν πίσω τα αγγελούδια τους  

Και οι δυο γυναίκες ήταν μάνες. Έφυγαν βίαια, αφήνοντας ένα μωρό η Καρολάιν και ένα 11χρονο αγόρι η Άννα. Δυο παιδιά που μοιράζονται τη σκληρή τύχη να μεγάλωσουν χωρίς το μητρικό χάδι. 

Η σημαντική διαφορά στις δυο περιπτώσεις είναι ότι ο πιλότος έστησε ολόκληρο... σενάριο για να παρασύρει -εις μάτην- τους αστυνομικούς ενώ ο 39χρονος πήγε αμέσως και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης. 

Η βασική ομοιότητα δεν παύει να είναι ότι και οι δυο έφυγαν από τα χέρια αυτών που είχαν ορκιστεί να τις αγαπούν και να τις προσέχουν.