Quantcast

Τα βίντεο «μίλησαν»: Στις οθόνες των αστυνομικών οι δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

Στις οθόνες της αστυνομίας βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι φιγούρες των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβαζ.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την δολοφονία του γνωστού αστυνομικού συντάκτη, έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο από καταστήματα κοντά στο σημείο της δολοφονίας και στο ένα μάλιστα από αυτά διακρίνονται ευκρινώς οι δύο αναβάτες του σκούτερ να περιμένουν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο βίντεο διακρίνεται ο εκτελεστής, που βρίσκονταν στην πίσω θέση του σκούτερ, να μιλάει στο τηλέφωνο, λίγο πριν την δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη.

Στη συνέχεια το σκούτερ με τους δύο αναβάτες κινείται προς το σημείο όπου παρκάρει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου και εκτελούν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν οτι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το σκούτερ που επέβαιναν οι εκτελεστές, ενώ δεν υπάρχει και δήλωση κλοπής  συγκεκριμένου μοντέλου.

Οι αστυνομικοί «ξεψαχνίζουν» τα βίντεο της διαδρομής του δημοσιογράφου απο το κανάλι όπου εργάζονταν, μέσω της Αττικής οδού, μέχρι το Αλιμο, προσπαθώντας να εντοπίσουν τους συνεργάτες των εκτελεστών που παρακολουθούσαν το Καραϊβάζ και ενημέρωναν για τις κινήσεις και την ώρα άφιξης στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί «σαρώσουν» τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αναζητώντας αριθμούς κινητών τηλεφώνων και  ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Παράλληλα γίνεται συγκέντρωση του υλικού από κάμερες γύρω από το σπίτι του καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι τον παρακολουθούσαν και τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης έχουν ενημερωθεί σήμερα με κατεπείγον σήμα λιμάνια και αεροδρόμια, να έχουν αυξημένη επιτήρηση, έχοντας δώσει κάποιες περιγραφές που υπάρχουν από μάρτυρες στο σημείο της δολοφονίας.

Ηδη έχει ζητηθεί άρση απορρήτου του κινητού του δημοσιογράφου για να διαπιστωθεί αν υπήρξε απειλητικό μήνυμα η συνομιλία που να προκαλεί υποψίες. Επίσης εξετάζεται εξονυχιστικά το περιεχόμενο του υπολογιστή του, αναζητώντας στοιχεία. Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει και η δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Συμβόλαιο θανάτου

Χαρακτηριστικά «συμβολαίου θανάτου» βλέπουν οι αστυνομικές αρχές στη χθεσινή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο.

Το όπλο της δολοφονίας, σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση, είναι «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε οτι ο δημοσιογράφος δέχθηκε συνολικά δέκα σφαίρες, οι 6 στη θωρακική χώρα, οι δύο στο κεφάλι, μια στο λαιμό και μια στην παλάμη. Η τελευταία δέιχνει οτι προσπάθησε να προφυλαχτεί απο τον καταιγισμό των πυρών που δέχθηκε απο τον δολοφόνο.

Στο Μαξίμου ο Χρυσοχοίδης

Στο Μαξίμου κάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την δολοφονία του δημοσιογράφους Γιώργου Καραϊβάζ.

Αντικείμενο της συνάντησης η στυγερή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ με τον πρωθυπουργό να ζητά τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Μπαλάσκας: Πληρωμένοι δολοφόνοι οι δράστες

Για «στημένους και πληρωμένους δολοφόνους» έκανε λόγο ο γνωστός συνδικαλιστής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι «είναι θέμα τιμής για εμάς η εξιχνίαση της υπόθεσης». Πρόσθεσε ότι όλες οι έρευνες έχουν ξεκινήσει και θα κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα.

Αυτόπτης μάρτυρας: Όλα έγιναν σε 15-20 δευτερόλεπτα - Δεν πρόλαβε να πάρει ανάσα

Για τη στιγμή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπάλληλος του δήμου Αλίμου που έγινε αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι έξω από το σπίτι του θύματος. 

“Τους είχαν πλάτη όταν ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε και άλλους ήχους και γυρίσαμε και είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει”, είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, αναφέροντας αργότερα πως όλο αυτό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. “Ήταν τόσο γρήγορο . Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα”, δήλωσε.

“Το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρόλα αυτά ακούστηκε κάτι”, σημείωσε.

Στο ερώτημα εάν ο δημοσιογράφος αντέδρασε απάντησε: “Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα”.

Αναφερόμενος στο όχημα των δραστών ανέφερε “ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα”.

“Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία και ήρθαν μέσα στο 5λεπτο... Στο σημείο βρίσκονταν μόνο εμείς οι τρεις που δουλεύαμε”, σημείωσε ο υπάλληλος του δήμου Αλίμου.

 

Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όπως εκείνη εις βάρος του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια το 2010.