Quantcast

Τα ροζ ίχνη στο διαδίκτυο «έκαψαν» Πατρινή που έχασε την επιμέλεια των παιδιών της - ΒΙΝΤΕΟ

Τα «ροζ» ίχνη που άφησε στον οικογενειακό ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και οι αναρτήσεις των παιδιών της στα κοινωνικά δίκτυα, στέρησαν σε μία Πατρινή σύζυγο την επιμέλεια των παιδιών της.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Open, ο σύζυγος χρησιμοποίησε στο δικαστήριο τον οικογενειακό υπολογιστή προκειμένου να αποδείξει την αντισυζυγική συμπεριφορά της γυναίκας του η οποία έκανε γνωριμίες μέσω διαδικτύου και αντάλλασσε γυμνές φωτογραφίες. Επίσης αναρτούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες των παιδιών της χωρίς να έχει καλύψει τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πελοπόννησος", το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, έκρινε ότι τέτοιο υλικό, δεν είναι παράνομο, αφού ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ήταν οικογενειακός και έτσι, απέρριψε την αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη που είχε υποβάλει η πρώην σύζυγος και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, σε βάρος του πρώην συζύγου της και συγγενικών του προσώπων, τους οποίους κατηγορούσε, τους μεν συγγενείς για ψευδορκία μάρτυρα, τον δε εν διαστάσει σύζυγο της για ηθική αυτουργία στην ψευδορκία.

Η αγωγή αφορούσε ένορκες βεβαιώσεις των συγγενών του πρώην συζύγου της, τις οποίες ο τελευταίος προσκόμισε σε δικαστήριο, όπου οι εναγόμενοι ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία χρόνια πριν το διαζύγιο, η γυναίκα επεδείκνυε αντισυζυγική συμπεριφορά, ήταν αδιάφορη μητέρα, είχε συνάψει παράλληλους δεσμούς, συναντούσε τους εξωσυζυγικούς ερωτικούς της συντρόφους εντός της οικογενειακής στέγης, ερωτοτροπούσε ποικιλοτρόπως μ’ αυτούς αφενός εκεί και αφετέρου, με την παρουσία των προαναφερθέντων τέκνων της, διαδικτυακώς, πραγματοποιώντας άσεμνες συνομιλίες μ’ αυτούς, ενδιαφερόμενη μόνο για τις πρόσκαιρες ηδονές και μη διαθέτοντας ίχνος ντροπής.

Είναι ενδεικτικό το ότι, σε διαδικτυακή σελίδα, η πρώην σύζυγος απέστελλε γυμνές φωτογραφίες της και λάμβανε γυμνές φωτογραφίες των εξωσυζυγικών ερωτικών συντρόφων αυτής, ανέβαζε φωτογραφίες των τέκνων της με εμφανή τα χαρακτηριστικά του προσώπου αυτών σε κοινή θέα, και σύμφωνα με το δικαστήριο «εξέθετε, εξαιτίας της προπεριγραφείσας κατάπτυστης, επονείδιστης και αποκρουστικής διαστροφής της, σε σημαντικό κίνδυνο τα τέκνα αυτής, είχε ροπή στη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κ.ά.».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Ο πρώην σύζυγος προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφίες και μηνύματα που βρήκε αποθηκευμένα στον υπολογιστή που είχαν στο σπίτι τους και χρησιμοποιούσαν από κοινού με την πρώην σύζυγο του, αλλά και αιματολογικές εξετάσεις όπου αποδεικνύονταν ότι η ενάγουσα πρώην σύζυγος, έκανε χρήση αλκοόλ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία αφορούν την ένδικη αστική διαφορά. Δεν αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα οι επίμαχες φωτογραφίες, ηλεκτρονικές συνομιλίες και αιματολογικές εξετάσεις, τα οποία ανευρέθησαν εντός της οικογενειακής στέγης αποθηκευμένα στη μνήμη του οικογενειακού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ως εκ τούτου, δεν προέκυψε παραβίαση του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας της ενάγουσας, ενώ οι εναγόμενοι δεν προσέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο παρανόμως, αντίθετα προς τα χρηστά ήθη και υπαιτίως την τιμή, την ατομική και επαγγελματική υπόληψη της ενάγουσας και εν γένει την προσωπικότητα αυτής ούτε τέλεσαν εις βάρος της οποιαδήποτε αδικοπραξία.

Δείτε το βίντεο: