Τα σημάδια από τη «μάχη» με τις φλόγες στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών

Η επόμενη ημέρα βρίσκει την Κορινθία και τη Δυτική Αττική μέσα στο μαύρο της καταστροφής με εκατοντάδες διάσπαρτες εστίες και 40.000 στρέμματα να έχουν μετατραπεί σε κάρβουνο.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις εξακολουθούν να δυσκολεύουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης που δεν είχαν τα απαιτούμενα πτητικά μέσα για ελέγξουν άμεσα το μέτωπο καθώς ακόμα δεν έχει επισήμως κηρυχθεί η αντιπυρική περίοδος.

Ωστόσο η αμέλεια ενός υπερήλικα που έβαλε φωτιά μέσα στον ελαιώνα του για κάψει τα "ξερά" δημιούργησε μια τεράστια απειλή η οποία παρέσυρε στον όλεθρο εξοχικές κατοικίες και απείλησε οικισμούς. 

Όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, οι  δυνάμεις πυρόσβεσης  έδωσαν σκληρή μάχη καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας για να οριοθετήσουν τη φωτιά ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν ιδιαιτέρως το έργο τους. 

«Το πρωί, όταν και κόπασαν οι ανεμοι σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην κατάσβεση», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος συμπλήρωσε ότι από τη φωτιά έχουν επίσης καταστραφεί αγροικίες και εξοχικές κατοικίες που ήταν απομακρυσμένες από τους οικισμούς.

 

 Κατά τη διάρκεια της μάχης μαύρα σύννεφα είχαν σχεδόν καταπιεί τον γαλάζιο ουρανό, φλόγες ύψους 10 μέτρων "έτρεχαν" στις αυλές των σπιτιών και οι πυροσβέστες πάλευαν με όση δύναμη είχαν στην ψυχή τους. Εικόνες που κατέγραψαν οι ίδιοι και αποκαλύπτουν τον σκληρό αγώνα που έδωσαν υπερασπιζόμενοι, ανθρώπους, ζώα και περιουσίες.