Quantcast

Ταρακουνήθηκε η Αττική από τα 3,8 Ρίχτερ - Συνηθισμένος σεισμός λένε σεισμολόγοι

Σεισμική δόνηση έγινε στις 11:12, αισθητή σε όλη την Αττική.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση ήταν 3,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χλμ στον Νότιο Ευβοϊκό, ανατολικά της Νέας Μάκρης και 31 χλμ. ΑΒΑ της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος ήταν 14.6 χλμ.

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λέκκας εκτίμησε ότι ο σεισμός δε συνδέεται με το σεισμό της 19ης Ιουλίου στη Μαγούλα και τόνισε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα δεν δίνει μεγάλες δονήσεις.

Επιφανειακός σεισμός, από εκείνους που γίνονται συνήθως

«Ο σεισμός ήταν 3,8 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 8-10 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης, στον νότιο Ευβοϊκό Κόλπο και γι' αυτό έγινε αισθητός περισσότερο στην ανατολική Αττική» είπε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ1 για τη σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "ήταν επιφανειακός σεισμός. Πιστεύω ότι είναι από εκείνους που γίνονται συνήθως στον ελλαδικό χώρο. Νομίζω ότι δεν δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα και ιδιαίτερη ανησυχία, όπως φαίνεται και από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας".

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1: