Quantcast

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Κλειστά 8 σχολεία σε περιοχές της Αττικής

Το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.  Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. "Αττικόν". 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, από τις 26 Φεβρουαρίου έως και χθες το βράδυ, 27 Φεβρουαρίου, ελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη 80 δείγματα προς εξέταση για τον κορωνοϊό. Τα δείγματα εξετάστηκαν από το Εργαστήριο του ΑΠΘ και ήταν όλα αρνητικά.

Στην Αθήνα, συγκεντρώθηκαν 31 δείγματα, που εξετάστηκαν για κορωνϊό στο Ινστιτούτο Παστέρ και το Εργαστήριο του ΕΚΠΑ, τα οποία, επίσης, ήταν αρνητικά.

Τα τέσσερα θετικά στον ιό δείγματα  αφορούν συνολικά μία 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, το παιδί της και άλλες δυό γυναίκες, ηλικίας 40 και 36 ετών στην Αθήνα.

Όλοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς, ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και «Αττικόν» στην Αθήνα και είναι σε καλή γενική κατάσταση.

Και οι τρεις γυναίκες είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία.

Κλειστά 8 σχολεία σε περιοχές της Αττικής, λόγω κορωνοϊού

Έπειτα από απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, παραμένουν κλειστά σήμερα (Παρασκευή 28/2) για προληπτικούς λόγους τα σχολεία:

4ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ, οι μαθητές του Κολεγίου Αθηνών, που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν», επιστρέφουν στην Ελλάδα, με ναυλωμένη πτήση από το Κολέγιο Αθηνών, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας.

Προληπτική απολύμανση σχολείων και δημοτικών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη

Σε προληπτική απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και του συνόλου των σχολικών συγκροτημάτων προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η απολύμανση των σχολείων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη, 3 Μαρτίου, ενώ στα δημοτικά κτίρια θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος εβδομάδας.

   Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια των άλλων ενεργειών που αποφάσισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην πόλη, ενώ ήδη τοποθετήθηκαν στις στάσεις του ΟΑΣΘ οι αφίσες με οδηγίες πρόληψης και προστασίας των πολιτών από τον κοροναϊό.