Quantcast

Τέθηκε σε λειτουργία η σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφέρειας Αττικής

Με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και ειδικών ψηφιακών συστημάτων και μέσων διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του επιχειρούμενου ψηφιακού μετασχηματισμού και λειτουργεί πλέον μια υπερσύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στην Περιφέρειας Αττικής.

Για το σύγχρονο αυτό meeting Room της Περιφέρειας ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση σημειώνοντας ότι "ο συνδυασμός των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και των δυνατοτήτων διασύνδεσης κάνει το συγκεκριμένο χώρο μοναδικό για τα δεδομένα της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης".

Στην συγκεκριμένη αίθουσα με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικών συστημάτων επικοινωνίας, προβολής και παρουσίασης μπορούν να πραγματοποιούνται διασκέψεις, τηλεδιασκέψεις, παρουσιάσεις και ενημερώσεις.

Ειδικότερα ο εξοπλισμός που εγκαταστάθηκε περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σύστημα Τηλεδιάσκεψης με διαδραστικό βιντεοπροβολέα που σε συνδυασμό με τον ειδικό Πίνακα Σμάλτου μετατρέπει την επιφάνεια προβολής σε διαδραστική επιφάνεια αφής ή/και γραφής με ηλεκτρονικούς ή κλασικούς μαρκαδόρους. Επίσης συνοδεύεται από σύστημα κάμερας και ήχου με αυτόματη εστίαση στους συμμετέχοντες και αρθρωτό ήχο.

Στην οθόνη υπάρχει η δυνατότητα προβολής τεσσάρων διαφορετικών στοιχείων και πληροφοριών.

Το υλικό που προβάλλεται μπορεί να εκτυπωθεί άμεσα, ενώ ειδική οθόνη μπορεί να σκανάρει έγγραφα και φωτογραφικό υλικό και να τα παρουσιάσει σε πραγματικό χρόνο στην κεντρική οθόνη.

Τέλος στην σημερινή δοκιμαστική λειτουργία των συστημάτων παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειαρχες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή και Οικονομικών Ν. Πέππας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Θεοδωρόπουλος, ο ΕΕ Γραμματέας Γ. Σελίμης και στελέχη που συνέβαλαν για να υλοποιηθεί το εγχείρημα.