Quantcast

Θανατηφόρο τροχαία στην Σκαλέτα Ρεθύμνου: Δίνει μάχη η 5χρονη στην εντατική

Μάχη για την ζωή του δίνει ένα κορίτσι πέντε ετών, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ και το οποίο τραυματίστηκε βαριά στο τροχαίο της Κυριακής στη Σκαλέτα Ρεθύμνου, όπου μια 80χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Η κατάσταση του πεντάχρονου κοριτσιού, που υπέστη πολλά και σοβαρά τραύματα, εξαρχής ήταν σοβαρότερη. Η μικρή μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο ΠΑΓΝΗ, από το νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Η μικρότερη αδερφούλα της φέρει κατάγματα, ωστόσο δε διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της, ενώ και η μητέρα των παιδιών νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΠΑΓΝΗ, κ. Φανιουργιάκη: «Το παιδί μετά τη χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται στην  ΜΕΘ Παίδων, υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, διασωληνώμενο και σε καταστολή. Στην επέμβαση που υποβλήθηκε και ολοκληρώθηκε το αργά το βράδυ της Κυριακής, ενεπλάκησαν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων».

Στο χειρουργείο εισήχθη και η 56χρονη γυναίκα που επέβαινε στο έτερο εμπλεκόμενο αυτοκίνητο, και η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Εξάλλου, στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο σύζυγός της, ο οποίος, πάντως, είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Πώς συνέβη το τραγικό τροχαίο

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 10:30 το πρωί χθες Κυριακή, επί της εθνικής οδού (ΒΟΑΚ), στο ύψος της Σκαλέτας. Στο συμβάν ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το Ι.Χ., το οποίο οδηγούσε μια γυναίκα, και στο οποίο επέβαιναν οι δύο κόρες της ηλικίας 2,5 και 5 ετών, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ανδρόγυνο (αμφότεροι ηλικίας 56 ετών), ένας 55χρονος άνδρας και η 80χρονη μητέρα του τελευταίου.

Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά με τραγικό αποτέλεσμα: Από τη σφοδρότατη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα η 80χρονη γυναίκα.

Στο σημείο του συμβάντος μετέβησαν τάχιστα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να παραλάβουν τους τραυματίες. Εξάλλου, κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να προβεί στον απεγκλωβισμό κάποιων εκ των τραυματιών που “παγιδεύτηκαν” μέσα στα οχήματα.