Quantcast

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα ληστείας με «άρωμα» τρομοκρατίας στο ΑΧΕΠΑ - Δύο συλλήψεις

Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου δύο άνδρες, φορώντας ιατρικές ποδιές και μάσκες, υπό την απειλή όπλων, άρπαξαν κασετίνα με χρήματα από υπαλλήλους φύλαξης την ώρα εφοδιασμού αυτόματους μηχανήματος συναλλαγής (ΑΤΜ).

Οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν περνώντας μέσα από τους διαδρόμους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, αλλά όταν έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή. Οι δράστες οδηγούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξεταστούν από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, στις έρευνες για την υπόθεση ενεπλάκη και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η ληστεία σημειώθηκε την ώρα που δύο υπάλληλοι της χρηματαποστολής εφοδίαζαν το ΑΤΜ, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες φορούσαν χειρουργικές στολές, μάσκες και γάντια, ενώ φαίνεται ότι είχαν στήσει καρτέρι στους υπαλλήλους της χρηματαποστολής. Με την απειλή των όπλων άρπαξαν από τον ένα υπάλληλο την κασετίνα με τα χρήματα, ενώ ο δεύτερος υπάλληλος πρόλαβε και ενεργοποίησε τον μηχανισμό αυτόματης καταστροφής των χρημάτων.

Με τη μία κασετίνα ανά χείρας, οι δράστες κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, περνώντας μπροστά από ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες. Όταν βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου πάνοπλοι αστυνομικοί που στο μεταξύ είχαν κληθεί στην περιοχή τούς περικύκλωσαν και τους ακινητοποίησαν.