Quantcast

Θεσσαλονίκη: Βελτίωση της εικόνας με τα μέτρα αναμένει ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου

Την εκτίμηση πως η συμμόρφωση του κόσμου στα μέτρα που έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Covid-19 θα οδηγήσει σε βελτίωση της εικόνας στην περιοχή κι έξοδο από το σκληρό λοκντάουν, διατύπωσε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας του στα rapid tests που διενεργήθηκαν στον πεζόδρομο του Κορδελιού.

«Περιμένουμε τη βελτίωση της εικόνας που θα φανεί από τα rapid tests και την απόφαση των λοιμωξιολόγων εάν θα συνεχιστεί ή όχι το σκληρό λοκντάουν. Πιστεύω ότι η απόφαση θα είναι αρνητική και την Δευτέρα, 1 Μαρτίου, θα βγούμε από τα αυστηρά μέτρα», είπε ο κ. Μανδαλιανός.

Τα rapid tests θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Αύριο, Τετάρτη, θα γίνουν στην πλατεία Ευόσμου, ενώ την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου στην περιοχή της Ηλιούπολης και την Παρασκευή, 26 του μήνα, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των επαγγελματιών της περιοχής που πλήττονται οικονομικά με στόχο την ενίσχυσή τους από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ ύστερα από επαφή με τον διευθυντή του ΟΑΣΘ αυξήθηκαν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών για την περιοχή.

Επίσης, με γραπτό αίτημα προς την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης ζητήθηκε η αύξηση της αστυνομικής παρουσίας κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλο τον δήμο για την τήρηση των μέτρων προστασίας και τη φύλαξη της ιδιωτικής περιουσίας.