Quantcast

Θεσσαλονίκη: Φίλος του κατηγορούμενου παρίστανε τον ίδιο στο δικαστήριο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργήματος Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια χθεσινής εκδίκασης υπόθεσης ληστείας με θύμα ηλικιωμένο.

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του δικαστηρίου χθες, δεν κάθισε ο πραγματικός κατηγορούμενος, αλλά ένας φίλος του που παρίστανε τον ίδιο.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης αποκάλυψε από μόνος του, ότι δικάζεται διαφορετικό πρόσωπο, και φαίνεται πως προσπαθούσε να αποδείξει, παραπλανώντας το δικαστήριο, πως ο ηλικιωμένος άνδρας είναι αναξιόπιστος μάρτυρας.

Ο δικηγόρος στη συνέχεια ανέφερε πως γνώριζε εξαρχής την αλλαγή του κατηγορούμενου και πως ήρθε άλλο πρόσωπο να δικαστεί. Η δίκη διεκόπη για σήμερα, ώστε να προσέλθει ο πραγματικός κατηγορούμενος ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, κατά την κύρια ανάκριση.

Στη σημερινή δίκη, εμφανίστηκε ο πραγματικός κατηγορούμενος, ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία κατά την απολογία του, λέγοντας ότι δεν είναι αυτός που λήστεψε τον ηλικιωμένο με τη χρήση σωματικής βίας.

Ο κατηγορούμενος τελικά αθωώθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ η εισαγγελέας είχε ήδη προτείνει την απαλλαγή του λόγω αμφιβολιών.

Σχετικά με την πρωτοφανή ανατροπή, υπήρξε έντονη αντίδραση από την εισαγγελέα, για την συμπεριφορά και την απόφαση του δικηγόρου, λέγοντας πως «αυτό που κάνατε είναι εμπαιγμός του δικαστηρίου και δεν συνάδει με το δικηγορικό επάγγελμα». Έτσι, η υπόθεση τυπικά δεν σταματάει εδώ, καθώς η απόφαση θα διαβιβαστεί στον Δικηγορικό Σύλλογο ώστε να ελεγχθεί ο συνήγορος.

Από την πλευρά του, ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη για το περιστατικό και ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο.