Quantcast

Θεσσαλονίκη: Καρέ-καρέ η γέφυρα ζωής από την ΕΛΑΣ για 19χρονη έγκυο με επιπλοκές

Γέφυρα ζωής στήθηκε το πρωί του Σαββάτου από την ΕΛΑΣ προκειμένου να σωθεί μια 19χρονη έγκυος αλλά και το μωρό που κυοφορεί.

Η νεαρή κοπέλα που βρίσκεται στην 26η εβδομάδα κύησης παρουσίασε επιπλοκές και οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να μεταφερθεί άμεσα από την Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη.

Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προετοίμασαν την υποδοχή του ασθενοφόρου στα Μάλγαρα, ώστε να φτάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η 19χρονη στο νοσοκομείο, καθώς υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της αλλά και του μωρού που κυοφορεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, τέσσερα περιπολικά, τέσσερις ομάδες ΔΙΑΣ και δυο ζεύγη της ομάδας ΖΗΤΑ, συνόδεψαν το ασθενοφόρο απο τα Μάλγαρα μέχρι το Ιπποκράτειο. Καθ´ όλη την διαδρομή ρύθμιζαν με ασφάλεια την κυκλοφορία ώστε να περάσει το ασθενοφόρο και να φτάσει εγκαίρως η 19χρονη στο νοσοκομείο. 

Ειδικότερα, η πομπή μπήκε στην πόλη από την δυτική είσοδο, ανέβηκαν την 26ης Οκτωβρίου, έστριψαν στην Εγνατία και κατευθύναν προς το Ιπποκράτειο. Όταν έφτασαν στο ύψος της Αριστοτέλους, χρειάστηκε να μπουν στο αντίθετο ρεύμα, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα πολύτιμο λεπτό για την 19χρονη. Η αγωνία στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ήταν μεγάλη, όμως παρακολουθούσαν όλη την επιχείρηση με ψυχραιμία για να δοθούν οι σωστές οδηγίες σε όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν σε αυτήν. Από τα Μάλγαρα μέχρι το Ιπποκράτειο, η διαδρομή διήρκησε μόλις 14 λεπτά.

Η 19χρονη αναμένεται να γεννήσει και το μωρό θα μπει απευθείας σε θερμοκοιτίδα καθώς είναι 6,5 μηνών και υπήρχαν επιπλοκές.

Δείτε τα βίντεο: