Quantcast

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε την πολυκατοικία για να «φυλακίσει» τους διαρρήκτες - Του επιτέθηκαν αλλά συνελήφθησαν

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα, μέλη συμμορίας, τα οποία εμπλέκονται σε περίπτωση ληστείας, πέρασαν χθες το βράδυ στον Εύοσμο αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 23, 26, 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας, ληστείας και κλοπής.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ  τρεις εκ των συλληφθέντων, διέρρηξαν μπαλκονόπορτα οικίας στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό της, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, διάφορα κοσμήματα και αντικείμενα.

Προσερχόμενος στην οικία του ο 48χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, αντιλήφθηκε την παρουσία των ανωτέρω και προκειμένου να ειδοποιήσει το κέντρο της Άμεσης Δράσης κλείδωσε την κεντρική θύρα της πολυκατοικίας, την οποία αφού παραβίασαν, επιτέθηκαν σε βάρος του προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία τους και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο όπου τους ανέμενε άλλο μέλος της συμμορίας.

Στο πλαίσιο επιστάμενων αναζητήσεων, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εντόπισαν άμεσα στην περιοχή του Ευόσμου τα μέλη της συμμορίας τα οποία και συνέλαβαν με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της υπόθαλψης και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς εντός της οικίας του απέκρυψε δύο εκ των μελών της συμμορίας, προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψή τους, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα, μέρος των οποίων ανήκουν στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν από το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ανωτέρω και από την κατοχή δύο εξ’ αυτών, κλειδιά που αφαιρέθηκαν από της οικία του 48χρονου, τέσσερα  κινητά τηλέφωνα κ.α..

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας νωρίτερα, διέρρηξαν ένα ακόμη διαμέρισμα στην ίδια περιοχή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους σε έτερα παρόμοια αδικήματα.