Θεσσαλονίκη: Mε κατάρρευση κινδυνεύουν τα λουτρά της Θέρμης

Τον κίνδυνο να καταρρεύσουν τα λουτρά Θέρμης επισημαίνει μετά από αυτοψία ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα ''΄Τύπος Θεσσαλονίκης'', οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό και η ψήφιση του νέου νομού με τον οποίο ρυθμίζονται τα ζητήματα της γεωθερμίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του συλλόγου, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν αποδέχτηκε την πρόταση του Πανελλήνιου Συλλόγου για την παραχώρηση χώρου σε περίπτερο της Νέας Παράλιας για την ανάδειξη του σε σημείο προβολής του θεραπευτικού τουρισμού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα λουτρά Θέρμης του δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου διαπίστωσε ότι «η σημερινή κατάσταση των λουτρών είναι απαράδεκτη» και σημείωσε ότι «υπάρχει κίνδυνος τα παλιά λουτρά να καταρρεύσουν» και για το λόγο αυτό κάλεσε τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης να ενεργήσουν άμεσα για να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις και να προβούν σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες (στερέωση, κατεδάφιση ετοιμόρροπων κ.α.).

Ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε, επίσης, όλους τους υποψηφίους δημάρχους του δήμου Θεσσαλονίκης να γνωστοποιήσουν ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για οικόπεδο των 500 στρεμμάτων των λουτρών Θέρμης και τις υπάρχουσες λουτρικές εγκαταστάσεις.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου ενημέρωσε στη συνέχεια το Δ.Σ. για την συνάντησή του με το διοικητή της ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πλωμαρίτη, με τον οποίο συζήτησε την πρόταση του συλλόγου για να κατασκευαστεί στα λουτρά της Θέρμης το νέο νοσοκομείο Παίδων. Ενημέρωσέ ότι η πρόταση του Πανελληνίου Συλλόγου δεν έγινε δεκτή.