Quantcast

Θεσσαλονίκη: Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην δήμαρχος Πυλαίας Βασίλης Καρτάλης

Τη βαθιά του θλίψη για την αιφνίδια απώλεια του πρώην δημάρχου Πυλαίας, Βασίλη Καρτάλη, που απεβίωσε το απόγευμα της Παρασκευής εκφράζει με ανακοίνωση του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Βασίλη Καρτάλη, που διετέλεσε δήμαρχος Πυλαίας από το 2002 έως το 2010, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη συνεδρίασε εκτάκτως μετά από πρόταση του δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια ως φόρο τιμής, να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία και να επιδοθεί ψήφισμα στους οικείους του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, ο Β. Καρτάλης νοσηλευόταν εδώ και μέρες στο νοσοκομείο Παπανικολάου με κορωνοϊό και κατέληξε το απόγευμα της Παρασκευής από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, από κορωνοϊό έχει νοσήσει και η σύζυγός του, η οποία αναρρώνει στην οικία της.

H ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

"Ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Καρτάλη, πρώην Δημάρχου Πυλαίας, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Βασίλης Καρτάλης διετέλεσε από το 2002 ως το 2010 Δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Πυλαίας.

Με το έργο και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στη διάρκεια της θητείας του, αλλά και ως επίλεκτο στέλεχος του αυτοδιοικητικού θεσμού με ευρύτερη αποδοχή, συνέβαλε αποφασιστικά τόσο στην ανάπτυξη του Δήμου του, όσο και στην ενίσχυση του κύρους της αυτοδιοίκησης, στη συνείδηση της κοινωνίας των πολιτών".