Quantcast

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών έξω από το αστυνομικό μέγαρο

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ) πραγματοποιούν εδώ και λίγη ώρα ομάδες φοιτητών. 

Διαμαρτύρονται για την αστυνομική επιχείρηση που προηγήθηκε το μεσημέρι στο ΑΠΘ κατά την οποία προσήχθησαν τριάντα άτομα, ενώ ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προαχθέντες.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αποκλείσει με φραγμούς την κίνηση μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο, επί της οδού Μοναστηρίου.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για όσα προηγήθηκαν στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ εξέδωσε η ΓΑΔΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρωί «ομάδα ατόμων εισήλθε και πραγματοποίησε κατάληψη σε χώρους της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προκαλώντας φθορές» και ακολούθησε στις 12 το μεσημέρι «αστυνομική επιχείρηση παρουσία εισαγγελέα προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος».

Οι τριάντα προσαχθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ, την ίδια ώρα, έξω απ' αυτό «συγκεντρώθηκαν περίπου 150 άτομα που κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, πετώντας μπογιές κι άλλα αντικείμενα». Οι αστυνομικοί προέβησαν «σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν».