Quantcast

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη τεσσάρων διακινητών - Μετέφεραν παράνομα 31 μετανάστες

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών διακινητών παράνομων μεταναστών προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής και νωρίς το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών αποτρέποντας την παράνομη μεταφορά συνολικά 31 μεταναστών από Πακιστάν, Αφγανιστάν και Συρία.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εντόπισαν σε διαφορετικούς χρόνους, σε δύο περιπτώσεις στην Εγνατία Οδό και σε μία περίπτωση στην Π.Ε.Ο. Καβάλας- Θεσσαλονίκης, τρία Ι.Χ.Ε. οχήματα, τα οποία αφού ακινητοποίησαν με τη συνδρομή περιπολικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό τους βρίσκονταν συνολικά 31 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί διακινητές ηλικίας 21 και 58 ετών από το Πακιστάν και 30 και 24 ετών από τη Συρία σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Αγίου Αθανασίου, ενώ στο πλαίσιο του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το ένα όχημα μεταφοράς ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και αφορά στον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, πραγματοποιούνται καθημερινά στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.