Quantcast

Θρήνος για τον 33χρονο που σκοτώθηκε στην Κρήτη: Το πηγάδι ήταν σκεπασμένο με κληματόφυλλα

Στο πένθος έχει βυθιστεί από χτες η τοπική κοινωνία της Παναγιάς Ηρακλείου, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος, εξαιτίας του τραγικού χαμού ενός 33χρονου

Ο άτυχος άνδρας βρήκε φρικτό τέλος, πέφτοντας - κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες - μέσα σε πηγάδι στην τοποθεσία Γαζέπη Μύλος, κοντά στο χωριό της Παναγιάς, από όπου καταγόταν.

Το αδιανόητο δυστύχημα έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης, την ώρα που ο 33χρονος επέστρεφε οδικώς στο χωριό του μαζί με ένα φίλο του. Κάποια στιγμή, ο 33χρονος ζήτησε από τον φίλο του και οδηγό του οχήματος να σταματήσει στην άκρη του δρόμου, προκειμένου να κατέβει για να μεταβεί σε παρακείμενο χωράφι. Μέσα στο πυκνό σκοτάδι, και χωρίς να γνωρίζει καν την ύπαρξη του πηγαδιού - το οποίο φέρεται να ήταν σε κάποιο βαθμό ακάλυπτο - ο 33χρονος έπεσε μέσα σε αυτό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στην ΚΡΗΤΗ TV, οι δύο φίλοι επέστρεφαν τα ξημερώματα στην Παναγιά Πεδιάδος, μετά από πανηγύρι στο οποίο είχαν μεταβεί. Πριν φτάσουν στο χωριό, στην τοποθεσία Γαζέπη Μύλος, ο 33χρονος ζήτησε από τον οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει για λίγο στην άκρη του δρόμου, προκειμένου ο ίδιος να κατέβει από το όχημα.

Μέχρι χτες δεν είχε επιβεβαιωθεί για ποιο λόγο ο αδικοχαμένος άνδρας θέλησε να κάνει στάση. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο εκλιπών θέλησε να κόψει αχλάδια που είδε σε δέντρο, ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, ζήτησε από τον φίλο του να σταματήσει για να κάνει την ανάγκη του.

Αφού ο 33χρονος εξήλθε από το όχημα, ο φίλος του φέρεται να μετακίνησε το αυτοκίνητο λίγο πιο πέρα, καθώς στο σημείο όπου είχε σταματήσει ήταν επικίνδυνα, λόγω στροφής που σχημάτιζε ο δρόμος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, αφού πέρασαν περίπου πέντε λεπτά της ώρας, ο οδηγός άρχισε να αναζητά τον φίλο του, φωνάζοντας το όνομά του. Αφού πέρασαν λίγα λεπτά και δε λάμβανε απάντηση, άρχισε να ανησυχεί πάρα πολύ για τον 33χρονο και ειδοποίησε την οικογένειά του, καθώς και άλλους χωριανούς.

Η επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσης του 33χρονου διήρκεσε περίπου 12 ώρες. Εκτός από τους οικείους του 33χρονου, ντόπιους κατοίκους και την ΕΛ.ΑΣ., στην επιχείρηση συμμετείχε και η 3η ΕΜΑΚ. Όπως ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV ο διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ, επιπυραγός Σταύρος Καλογιαννάκης, η υπηρεσία έφτασε στο σημείο, όπου, χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και σχηματίζοντας μια αερογέφυρα με σχοινιά, κατάφερε να ανασύρει τον 33χρονο από το πηγάδι. Σύμφωνα με τον κ. Καλογιαννάκη, «ο άνθρωπος ήταν δυστυχώς νεκρός».

Μέχρι χτες δεν είχαν διαπιστωθεί τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου νέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πηγάδι είχε νερό, το οποίο έφτανε σε ύψος περίπου το ένα μέτρο. Κάτοικοι της περιοχής, πάντως, εκτιμούν ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό ο 33χρονος να μην πνίγηκε αλλά να τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την ξαφνική του πτώση στο πηγάδι.

Η προανάκριση του τραγικού περιστατικού διερευνάται από την Αστυνομία. Ωστόσο, όπως είναι λογικό, «φως» στις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος του άτυχου άνδρα θα πέσει μετά και τη διενέργεια της νεκροτομής που επρόκειτο να γίνει στη σορό του από ιατροδικαστή.

Αγνοούσαν την ύπαρξή του: Κληματόφυλλα σκέπαζαν το πηγάδι

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής φαίνεται ότι αγνοούσαν την ύπαρξη του επίμαχου πηγαδιού. «Όποιον και να ρωτήσεις εδώ θα σου πει ότι δε γνώριζε για την ύπαρξη του πηγαδιού. Ήταν σκεπασμένο με κληματόφυλλα», ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV κάτοικος της περιοχής.

Εξάλλου, κάποιος άλλος ντόπιος ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ότι παλαιότερα το πηγάδι ήταν σκεπασμένο με τσιμέντο.