Quantcast

Θύμιος Λυμπερόπουλος στον realfm 97,8: Είμαι υποχρεωμένος να στηρίξω τον Τσίπρα - Εάν χρειαστεί θα κατέβω υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

“Εγώ έχω από το 1988 σε αυτόν τον κλάδο και ξέρει και ο τελευταίος πολίτης ότι έχω σταθερές αξίες, σταθερές θέσεις που δεν τις άλλαξα ποτέ, άλλοι άλλαξαν”, είπε ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο.

“Αν ήρθε ο Τσίπρας και δέχτηκε αυτές τις θέσεις και μου έλυσε προβλήματα για τον κλάδο μου, εγώ είμαι υποχρεωμένος να τον στηρίξω, γιατί υπηρετώ κάποιους ανθρώπους που πρέπει να επιβιώσουν απέναντι στην παγκοσμιοποίηση, απέναντι στη διαπλοκή και απέναντι σε τέτοιες πολυεθνικές εταιρείες”, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ και πρόσθεσε:

“Αυτή η κυβέρνηση θεσμοθέτησε πάρα πολλές λύσεις προβλημάτων, ξεκινώντας από το ασφαλιστικό που μπόρεσε να επιβιώσει ο κλάδος από το 2015 και ύστερα με τον νόμο Κατρούγκαλου που έχει να κάνει με το να πληρώνουμε 170-180 ευρώ από 480 ευρώ τον χρόνο... Η ΝΔ μεταλλάχθηκε σε ένα νεοφιλελεύθερο διαπλεκόμενο κόμμα, σε ένα κόμμα που δεν στηρίζεται στη Δικαιοσύνη, στην οικονομία όπως έλεγε η ιδρυτική της διακήρυξη, στη δικαίωση της εργασίας και υπέρ του θεμιτού κέρδους και όχι του αθέμιτου. Άλλαξε θέσεις, έγινε ο μεγαλύτερος ιδεολογικά εχθρός της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, των αξιών και των κοινωνικών λύσεων προβλημάτων, ακόμη και εθνικών θεμάτων. Φυσιολογικό ήταν όταν ένας που σέβεται τον εαυτό του και υπηρετεί και την τελευταία ψήφο αυτών που τον ψηφίζουν να προσχωρήσει σε μία λύση προβλημάτων που αυτή την προσέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του... Εγώ δεν στηρίζω Τσίπρα τώρα, στηρίζω Τσίπρα εδώ και δύο χρόνια και το έχω πει δημόσια, διότι απέναντι μου έχω το χάος”.

Στο ερώτημα εάν ενδέχεται να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λυμπερόπουλος απάντησε μεταξύ άλλων: “Δεν έχω επιδιώξει ποτέ να αλλάξω επάγγελμα, αλλά εάν χρειαστεί για να αποτρέψω μία εκλογή αντίθετη από τα προβλήματα του κλάδου μου πιθανόν και να γίνει... Η Αγγλία με 51% δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το Brexit, ο Τσίπρας το διαχειρίστηκε με 62% και μας έβγαλε από το μνημόνιο, εάν δεν είναι αυτή μαγκιά πολιτικού και δεν μπορεί να την καταλάβει ο Έλληνας είναι άξιος της τύχης του”.