Quantcast

Τι δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας για τον ηθοποιό που κατηγορείται ότι κακοποίησε οδηγό ταξί

Την άκρη του νήματος στο θρίλερ που εκτυλίχθηκε τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου του 2018 στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Γιώργο Κάρκα, ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος ενός 24χρονου οδηγού ταξί, θα κληθούν να ανακαλύψουν τις επόμενες εβδομάδες οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί στις 25 Νοεμβρίου, με τις δύο πλευρές να αναμένουν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών τους. Ο μεν Γιώργος Κάρκας, που παραμένει προσωρινά κρατούμενος εδώ και έναν χρόνο ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή ότι είναι αθώος, ο δε 24χρονος οδηγός ταξί εμμένει στη δική του εκδοχή για τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας που τον σημάδεψαν.

Ένας από τους βασικούς μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση του ηθοποιού, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει στο πλαίσιο της δίκης, είναι ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

 

“Ο Γιώργος ακόμα και ξένος να ήταν θα τον υπερασπιζόμουν γιατί αισθάνομαι ότι πρόκειται περί ενός ανθρώπου που έχει εμπλακεί σε μία ιστορία χωρίς προηγούμενο. Επίσης, θεωρώ ότι δεν έχει υποστηριχθεί όπως θα έπρεπε από τους ανθρώπους που όφειλαν να τον υπερασπιστούν, όπως είναι, για παράδειγμα, ο επίσημος φορέας της gay κοινότητας της Ελλάδας, που δεν έκανε απολύτως τίποτα, ενώ αντιθέτως έκανε πολλά στην περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου, τον οποίο και ηρωοποίησε”, είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στην Espresso.

“Εδώ έχουμε έναν άνθρωπο που για τη σεξουαλική του συμπεριφορά τού έχουν φερθεί με τον απρεπέστερο τρόπο. Τον διαπόμπευσαν. Και γνωρίζω πλήρως τον πρότερο βίο του Γιώργου και το πεντακάθαρο ποινικό μητρώο του. Θεωρώ επίσης ότι ως ΤΑΣΕΗ κάναμε ό,τι μπορούσαμε συγκεντρώνοντας πάνω από 600 υπογραφές ηθοποιών που τις στείλαμε στη Βουλή και έτσι πέρασε το τεκμήριο αθωότητας. Επειδή όμως εμείς είμαστε άνθρωποι, έτσι είναι και οι δικαστές. Ίσως έχουν υποπέσει σε λάθη, λοιπόν. Ο Γιώργος και ο ταξιτζής ήταν χωριστά για πάνω από μία ώρα και δεν ξέρουμε τι έκανε εκείνη την ώρα ο ταξιτζής. Αλήθεια, γιατί ο βιασμός καταγγέλθηκε 24 ώρες μετά και όχι αμέσως; Αυτό όμως που με ενοχλεί πολύ περισσότερο είναι ότι ο νεαρός ταξιτζής διατηρεί την ανωνυμία του, ενώ ο Γιώργος Κάρκας έχει διαπομπευτεί όσο κανένας άλλος”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Πιστεύω απόλυτα στη Δικαιοσύνη και στη δικαίωση του Γιώργου. Αν υπέπεσε στο σφάλμα των ναρκωτικών, ας μην ξεχνάμε ένα μεγάλο ποσοστό της νεολαίας έχει πέσει και σε αυτό πρέπει να συμπαρασταθούμε στον Γιώργο και σε όσους είναι μέσα σε αυτά. Ευτυχώς γιατί η προφυλάκισή του τον έκανε να καταλάβει το λάθος του και έχει πλέον απεξαρτηθεί πλήρως”.