Quantcast

Τι ψάχνει η Εισαγγελία Πατρών για τη διαχείριση των οικονομικών της 69χρονης σπιτονοικοκυράς από τον Μάνο Δασκαλάκη

Μικρόφωνα αξίας 3.500 ευρώ, χρυσές λίρες, ένα διαμέρισμα στούντιο μουσικής και ένα πληρεξούσιο συνθέτουν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, το παζλ της οικονομικής «αιμορραγίας» της Ευγενίας Κούτρα, ιδιοκτήτριας του τριώροφου της οδού Μπιζανίου στο κέντρο της Πάτρας, στο ισόγειο του οποίου έμενε το ζεύγος Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη. 

Στη μηνυτήρια αναφορά που συνέταξε ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί ένα από τα ξαδέλφια της θανούσης φιλολόγου, ζητείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών να ερευνήσει μια σειρά από παρατυπίες και κενά που φαίνεται ότι διαπίστωσε κατά τη μίσθωση του ισόγειου διαμερίσματος και τη χρήση των υπόλοιπων ορόφων. Παράλληλα, η Εισαγγελία θα ερευνήσει αν κάποιος «έβαλε χέρι» στους τραπεζικούς λογαριασμούς της 69χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, ωστόσο οι αιχμές για το ζεύγος και ειδικά για τον Μάνο Δασκαλάκη είναι σαφείς. Ζητείται η άρση των τραπεζικών λογαριασμών οποιουδήποτε έμενε στο ακίνητο, προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχουν περίεργες μεταφορές χρημάτων ή αναλήψεις. Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τα ενοίκια, τα οποία παραμένει άγνωστο αν καταβάλλονταν και με ποιον τρόπο. Αρχικά είχε ειπωθεί ότι η Ευγενία Κούτρα είχε παραχωρήσει δωρεάν το ισόγειο διαμέρισμα, καθώς συμπαθούσε τον Μάνο και τη μεγαλύτερη κόρη του, Τζωρτζίνα. Οπως φαίνεται, ιδιοκτήτρια και ενοικιαστές συμφώνησαν κάποια στιγμή στην καταβολή ενοικίου ύψους περίπου 150 ευρώ. Ωστόσο, το ζεύγος δεν έχει παρουσιάσει κάποιο μισθωτήριο συμβόλαιο μέχρι σήμερα. Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, ισχυρίστηκε ότι, μετά τον θάνατο της Ευγενίας Κούτρα, τον Σεπτέμβριο του 2020, το ζευγάρι είχε συγκεντρώσει τα χρήματα των ενοικίων για να τα καταβάλει στους κληρονόμους της 69χρονης, όταν αυτοί εμφανιστούν. Απαντήσεις στο ερώτημα αναζητούν και τα υπόλοιπα ξαδέλφια της θανούσης, τα οποία εκπροσωπεί ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Λέων. «Η εντολή που έχω από τα ξαδέλφια της Ευγενίας Κούτρα είναι να λάβουμε το κληρονομητήριο, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειες, δηλαδή στο άνοιγμα των λογαριασμών, να ελέγξουμε τις κινήσεις και να κάνουμε αποδοχή της κληρονομιάς», δηλώνει στην «R» ο κ. Λέων.

Χρέος 30.000 ευρώ

Ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα προκαλεί το συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο που είχε στην κατοχή του ο Μ. Δασκαλάκης από την 69χρονη σπιτονοικοκυρά του. Λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε και το οποίο την είχε καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο, φαίνεται να είχε παραχωρήσει το δικαίωμα στον Δασκαλάκη να λαμβάνει τη σύνταξή της, ώστε να χειρίζεται τις οικονομικές υποχρεώσεις της. Ωστόσο, οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος, ο ανεξόφλητος ΕΝΦΙΑ και οι συνολικές οφειλές, που φτάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 30.000 ευρώ, αποδεικνύουν ότι οι εκκρεμότητες δεν τακτοποιήθηκαν και σήμερα βαραίνουν το ακίνητο.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews