Την Κυριακή θα κυκλοφορήσει το τρίτο επεισόδιο των επετειακών podcasts της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τον Δ. Σαββόπουλο

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάζει σειρά επετειακών podcasts με το Διονύση Σαββόπουλο, αφιερωμένα στα 200 χρόνια του ελληνικού τραγουδιού.

Το 3ο επεισόδιο της σειράς «200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ» με τίτλο «ΤΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ», περιέχει τραγούδια και ιστορίες γύρω από το θερινό ηλιοστάσιο. O Έλληνας τραγουδοποιός «… αφιερώνει "ΤΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ" του στο χρυσό καλοκαιράκι και μας φτιάχνει το soundtrack της εποχής» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

Το επεισόδιο θα είναι στον «αέρα» από την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στον ιστότοπο της Επιτροπής, στο σύνδεσμο https://www.greece2021.gr/ta-podcast-tis-epitropis-ellada-2021.html, καθώς και από την ιστοσελίδα www.lifo.gr.

Για τα podcasts, ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με το μουσικολόγο καθηγητή Λάμπρο Λιάβα, τον δημοσιογράφο, συλλέκτη και ερευνητή Γιώργο Κοντογιάννη και τον ζωγράφο Αλέξη Κυριτσόπουλο. 

Η παραπάνω δράση είναι μία προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η Επιτροπή δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση και τα έσοδά της προέρχονται αποκλειστικά από χορηγίες και το Νομισματικό της Πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει 14 συλλεκτικά νομίσματα που διατίθενται μέσω του ειδικού e-shop στο shop.greece2021.gr.