Quantcast

«Την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης αποφάσισαν να γεφυρώσουν τη ζωή με τον θάνατο»: Το «Παπαγεωργίου» για τη δωρεά οργάνων της 21χρονης

Να στηρίξουν την προσφορά ιστών και οργάνων ώστε να αυξηθούν οι δότες στη χώρα μας καλεί τους πολίτες το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, από όπου σήμερα στήθηκε γέφυρα ζωής, μετά τη μεγαλειώδη απόφαση των γονέων της 21χρονης φοιτήτριας που έφυγε από τη ζωή μετά από παράσυρση και εγκατάλειψη, να δωρίσουν τα όργανά της.

 

   «Η 21χρονη έδωσε τεράστιο αγώνα, αλλά παρά τη μεγάλη προσπάθεια δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Στο πλευρό της βρισκόταν όλο το προσωπικό -ιατρικό, νοσηλευτικό και κάθε άλλης ειδικότητας- και έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να την κρατήσει στη ζωή. Μόλις ανακοινώθηκε η γενναιόδωρη πρόθεση των γονέων, στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση για τη λήψη των οργάνων από τη δότρια, ώστε ο θρήνος και η θλίψη να μετατραπούν σε ελπίδα και αισιοδοξία. Η ομάδα λήψης οργάνων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έλαβε την καρδιά και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης το ήπαρ και τους νεφρούς. Η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β' Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΠΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου έλαβε τους κερατοειδείς, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε συμβατούς λήπτες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

   Η διοίκηση του νοσοκομείου, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια της δότριας, συγχαίρει τους γονείς για τη γενναιοδωρία και τον ανθρωπισμό τους και τους ευχαριστεί για το μεγαλείο τους, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου αποφάσισαν να γεφυρώσουν τη ζωή με τον θάνατο. Επιπλέον, ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συνέβαλε στη διαγνωστική διαδικασία και στη λήψη των οργάνων, για την υποδειγματική δουλειά και την εξαιρετική συνεργασία τους.

   «Αποδέκτες της συγκινητικής ανθρωπιστικής πράξης θα είναι πολλοί συνάνθρωποί μας και ήδη, με τη συνεργασία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και των ομάδων μεταμοσχεύσεων των νοσοκομείων, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αξιοποίησης των μοσχευμάτων σε συμβατούς λήπτες. Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θεωρώντας την ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής ως ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, πολιτισμού και αλτρουισμού, καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσφορά ιστών και οργάνων, ώστε να αυξηθούν οι δότες στη χώρα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.