Το Δικαστικό Συμβούλιο επικύρωσε την απαγόρευση εξόδου του Νίκου Μανιαδάκη από τη χώρα

Επικύρωσε το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του την εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Νίκου Μανιαδάκη.

Νωρίτερα ο Νίκος Μανιαδάκης εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ενώπιων του Δικαστικού Συμβουλίου που θα κρίνει την προσφυγή του για άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα που του επιβλήθηκε μετά την ποινική δίωξη εις βάρος του για παθητική δωροδοκία.

Η προσφυγή του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορουμένου αφορά επίσης την ένσταση ακυρότητας της δίωξης που απήγγειλαν σε βάρος του οι Εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι ήραν το καθεστώς προστασίας του.

Ο κ. Μανιαδάκης που παρέδωσε στους δικαστές και πολυσέλιδο υπόμνημα, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης:

"Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη".

Από την πλευρά του ο συνήγορός του Θόδωρος Μαντάς δήλωσε πως ο εντολέας του  εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου:. "Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών".

Ερώτηση : Αναφερθήκατε σε πιέσεις;

Απάντηση: Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία... Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχτούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα.»