Quantcast

To ξέσπασμα του Γρηγόρη Βαλτινού για τα θέατρα: «Δεν μπορούμε να πούμε μπάτε σκύλοι αλέστε»

«Δώσαμε μάχη για να γίνουν οι χώροι των θεάτρων αμιγώς για εμβολιασμένους».

Ο Γρηγόρης Βαλτινός πήρε θέση για τον διχασμό που προκάλεσε η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» επειδή αρνήθηκε να παίξει μόνο για εμβολιασμένους.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας πόλεμος, όλη η ανθρωπότητα κυνηγά έναν αόρατο εχθρό. Είναι σαν να σου λέει ο άλλος “Κοίταξε να δεις, επειδή στην πρώτη γραμμή πέφτουν σφαίρες, πήγαινε εσύ, εγώ θα μείνω πίσω και όταν καθαρίσει το τοπίο θα έρθω κι εγώ”. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι μπαίνουν στην διαδικασία της δοκιμής γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή και κάποιοι δεν μπαίνουν. Θες από εγωισμό, θες από ναρκισσισμό, θες από ότι “εγώ δεν θέλω να αρρωστήσω”; Μα ούτε εγώ θέλω να αρρωστήσω», τόνισε ο ηθοποιός. 

«Είμαι από αυτούς που έδωσαν μάχη για να γίνουν οι χώροι των θεάτρων αμιγώς για εμβολιασμένους. Κάποιος που μπαίνει σε έναν δημόσιο χώρο πρέπει να νιώθει ασφαλής. Δεν μπορεί να έχει φυλακιστεί δύο χρόνια κάπου, να έχει χάσει τη δουλειά του, να μην μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του και να πάει να κάτσει δίπλα σε κάποιον, ο οποίος έχει διάφορες θεωρίες και να κολλήσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο έναν πολτό και να πούμε μπείτε όλοι μαζί μέσα, μπάτε σκύλοι αλέστε. Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι νωρίτερα, θα είχαμε ξεμπερδέψει σε έναν μήνα, αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε μιλώντας στο «Πρωινό» του ANT1.