Το «τελευταίο αντίο» στον Κ. Κατσίφα – Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από ΥΠΕΞ και Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Θρήνος στο πατρικό του 35χρονου που έπεσε νεκρός από αλβανικά πυρά. Πλήθος κόσμου θα παραστεί στην κηδεία του. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας.

Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα θα πουν στις 14.00 ώρα Ελλάδας οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κακκαβιά τα αστυνομικά μέτρα είναι αυξημένα, κυρίως από την αλβανική πλευρά και ενισχύονται οι έλεγχοι σε ΙΧ εκπροσώπων βορειοηπειρωτικων σωματείων, ενώ ήδη έχουν περάσει τα πρώτα πούλμαν από την Ελλάδα στην Αλβανία προκειμένου να παραστούν στην κηδεία άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ωστόσο, μπλόκο από τις αλβανικές αρχές στο τελωνείο έφαγαν 12 Βορειοηπειρώτες που ζουν και εργάζονται στην Ζάκυνθο καθώς φορούσαν μπλουζάκια με την ελληνική σημαία και την σημαία της Βορείου Ηπείρου, ενώ κατά την διάρκεια ελέγχου βρήκαν και ένα πανό. Τελικά τους επιβλήθηκε 24ωρη απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία και επέστρεψαν σε ελληνικό έδαφος.

ΥΠΕΞ: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση στην κηδεία του Κων. Κατσίφα

Έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες της Αλβανίας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό, κάνουν, από το πρωί, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

 Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Σημειώνεται ότι ήδη, από χτες το βράδυ, είναι σε επιφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία.

Ειδικά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές

Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία έφτασε χθες στους Βουλιαράτες το φέρετρο με τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, του 35χρονου ομογενή, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ειδικών δυνάμεων της Αλβανικής αστυνομίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Κατσιφας - σορος - Βουλιαράτες

Μετά από 11 ημέρες ταλαιπωρίας των γονιών και ασέβειας προς τον νεκρό από τις αλβανικές Αρχές η σορός έφτασε λίγο μετά τις 16:00 της Τετάρτης στο χωριό.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στο πατρικό του προκειμένου να θρηνήσουν και να αποχαιρετήσουν τον 35χρονο.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας φορούσε στρατιωτική περιβολή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ θα ταφεί με τα στρατιωτικά ρούχα του.