Τρεις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια γεμάτα βαρύ οπλισμό - Η ληστεία και οι σχέσεις με γνωστή οργάνωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, 08-11-2019, εκτεταμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και έχουν πραγματοποιηθεί δεκατρείς (13) κατ’ οίκον έρευνες.

Εχουν προσαχθεί συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο (2) άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

 Ένα (1) υποπολυβόλο

Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια

Τέσσερεις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές

Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές

Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Τους «πρόδωσε» η ληστεία - Γνωστός για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» ένας από τους συλληφθέντες

Μία ληστεία, που είχε γίνει το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου 2019 σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό, φαίνεται πως ήταν εκείνη που “πρόδωσε” τους συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής φέρονται να είχαν θέσει υπό παρακολούθηση ορισμένους από τους υπόπτους και διαπίστωσαν ότι οι δύο εμπλέκονται στη συγκεκριμένη ληστεία στον Χολαργό.

Ένας εκ των δύο συλληφθέντων, ο 41χρονος, είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης.

Τον Φεβρουάριο του 2018 αποφυλακίστηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής (3 έτη, 6 μήνες και 26 ημέρες), σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Τόσο ο 41χρονος όσο και ο 45χρονος που συνελήφθησαν σήμερα, αλλά και ένας 46χρονος που αναζητείται από τις αρχές με σχετικό ένταλμα σύλληψης, κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Εκτός των ανδρών, η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε και μία 39χρονη γυναίκα, που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.