Quantcast

Τριών Ιεραρχών: Κανονικά τα μαθήματα στα σχολεία - Κλειστά τα φροντιστήρια

Ανοιχτά θα είναι αύριο, ανήμερα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε στις 25 Ιανουαρίου.

Αντίθετα, δεν θα λειτουργήσουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών καθώς γι' αυτά εξακολουθεί να ισχύει κοινή υπουργική απόφαση του 2016 σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί αργία.

Aναλυτικά η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας:

«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».

Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας

Τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών θα είναι κλειστά. Η ΚΥΑ του 2016 ορίζει τις αργίες και τις διακοπές για τα συγκεκριμένα κέντρα εκπαίδευσης ως εξής:

Α. Διακοπές

I) Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και

τη 2η Ιανουαρίου

II) Πάσχα, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη

μετά το Πάσχα

Β. Αργίες

I) Όλες τις Κυριακές

II) Τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και

του Αγίου Πνεύματος

III) Τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης

Μαρτίου

IV) Τη 17η Νοεμβρίου

V) Την ημέρα των Θεοφανίων

VI) Την Καθαρά Δευτέρα

VII) Την 1η Μαΐου

VIII) Την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε φροντιστηρίου και κέντρου ξένων γλωσσών, λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής

VIIII) Τη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

ΚΥΑ