Τσακρής: Αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη - ΒΙΝΤΕΟ

Για το αν είναι επαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε να αντιμετωπίσουμε την επιθετική αύξηση των κρουσμάτων απάντησε ο Αθανάσιος Τσακρής, διευθυντής του εργαστηρίου Μικροβιολογίας της ιατρικής Σχολής και αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ , μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ου ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσακρής, "έχουμε το πλεονέκτημα λόγω και των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας να βλέπουμε πώς εξελίσσεται η επιδημία στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη όπου εκεί οι καιρικές συνθήκες έχουν ως αποτέλεσμα το πραγματικό επιδημικό κύμα του κορονοϊού να εξελίσσεται πιο γρήγορα από εμάς.

Μπορούμε να καταλάβουμε ότι αν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες στη χώρα μας, το είδαμε εν μέρει να συμβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές απ' ό,τι στην Αθήνα, οι συνέπειες που υπάρχουν και πόσο μπορούν να συμβάλουν σε μια τέτοια εξάπλωση.

Έτσι πρέπει να πάρουμε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα πριν φτάσουμε σε ακόμη πιο επιθετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με αυτούς που παρατηρούμε.

Τώρα έχει ιδιαίτερη σημασία ο περιορισμός της επιδημίας νωρίς στην εξέλιξή της. Αργότερα θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να περιορίσεις την επιδημία όταν πια εξαπλωθεί σε τέτοια νούμερα που η κατάσταση θα είναι ασφυκτική για το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας" υπογράμμισε ο καθηγητής.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: