Quantcast

Τσουχτερό κρύο έφερε η «Χιόνη» - Σαρώνουν οι θυελλώδεις άνεμοι

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό σε όλη την χώρα. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Πέμπτη στα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές και στην νότια νησιωτική χώρα καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα). Τα φαινόμενα γρήγορα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Παγετός, τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το μεσημέρι και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 6 με 8 και στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη τις πρωινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν  και πάλι νεφώσεις. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 βαθμός έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη τις πρωινές προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις και γενικά αίθριος καιρός. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν πάλι νεφώσεις. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, στα νότια. Ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα). Μέχρι το μεσημέρι από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Ο υδράργυρος θα δείξει από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά στα δυτικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες Το θερμόμετρο θα δείξει από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα νότια καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα βόρεια. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρεια χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.