Quantcast

«Χάπια των τζιχαντιστών»: Τεράστιες ποσότητες των ναρκωτικών εντοπίστηκαν σε Ρόδο και Μεγίστη - Βίντεο

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών, τα οποία χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές πριν από τις επιθέσεις τους, εντοπίστηκε από το Λιμενικό σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Μεσημβρινές ώρες της 13-01-2022, στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην παραλιακή περιοχή ”ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΕΣ” της ν. Ρόδου εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν, δύο (02) τσουβάλια, σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων τα ένα από το άλλο, περιέχοντα συνολικά ενενήντα (90) πλαστικές συσκευασίες με δισκία, πιθανόν ναρκωτικών ουσιών τύπου ”CAPTAGON”, ορισμένα εκ των οποίων αλλοιωμένα λόγω εισροής θαλασσινού νερού. Η συνολική τους ποσότητα εκτιμάται στα εκατόν ογδόντα μία χιλιάδες και οκτακόσια δισκία (181.800).

Παράλληλα, μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε από τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης ότι εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σε παραλιακή οδό ν. Μεγίστης, σαράντα (40) συσκευασίες περιέχουσες δισκία, πιθανόν ναρκωτικών ουσιών, με εκτιμώμενη συνολική ποσότητα ογδόντα χιλιάδες οκτακόσια τεμάχια (80.800). Από τις μέχρι σήμερα πραγματοποιηθείσες περιπολίες των εμπλεκόμενων Λιμενικών Αρχών δεν εντοπίστηκαν περαιτέρω ναρκωτικές ουσίες.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω συσκευασίες έφεραν εξωτερικά λογότυπο με το σύμβολο της σβάστικας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Τι είναι το «χάπι των τζιχαντιστών»

Τα χάπια, με την ονομασία CAPTAGON, κοινώς ονομάζονται «χάπια των τζιχαντιστών». Για κάποια χρόνια υπήρχε η πεποίθηση ότι δημιουργούν «σούπερ στρατιώτες».

Πρόκειται για συνθετική αμφεταμίνη η οποία χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του ‘60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ΔΕΠΥ. Ωστόσο, λόγω της πληθώρας αρνητικών παρενεργειών και τον εθισμό που προκαλούσε. γρήγορα αποσύρθηκε και σταμάτησε να πωλείται.

 Πληροφορίες από :www.dimokratiki.gr , wikipedia