Quantcast

Χιονίζει στη Μαγνησία - Με αλυσίδες από την Πορταριά και πάνω

Μετά τις επτά περίπου, ξεκίνησαν χιονοπτώσεις στα ορεινά και στη συνέχεια αναμένεται στα πεδινά

Χιονόνερο από το πρωί σε Ζαγορά, Μούρεσι, χιόνι στην Ανάβρα, αλλά χωρίς προβλήματα, ενώ οι δρόμοι ήταν ανοικτοί το πρωί. Κανένα πρόβλημα και κανένα φαινόμενο το πρωί, στο δήμο Ρ. Φεραίου. Κανονικά διεξάγεται ο απόπλους του πλοίου από το λιμάνι του Βόλου για τις Β. Σποράδες.

Στη Μαγνησία θα ημειωθούν χιονοπτώσεις αρχικά στις ορεινές περιοχές και στη συνέχεια και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί με τάση ενίσχυσης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -07…4 βαθμούς Κελσίου

Με αλυσίδες από την Πορταριά και πάνω 

Με αντιολισθητικές αλυσίδες από το ύψος της Πορταριάς και πάνω, συστήνει η Αστυνομία, να γίνεται η κίνηση των οχημάτων, καθώς από νωρίς το πρωί χιονίζει από την Ανακασιά και πάνω. Στα Χάνια το ύψος του χιονιού είναι 30 εκατοστά και στην Ανάβρα μισό μέτρο.

Επίσης, έχει διακοπεί από χθες η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Χανίων – Κισσού, από τη διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» έως τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) – Κισσό.

Μετά τις επτά περίπου το πρωί και σταδιακά σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου, χιονίζει. Από την Ανακασιά και πάνω απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, καθώς και σε όλο τον άξονα από το Καράβωμα μέχρι το Ξουρίχτι. Χιονίζει επίσης σε Ανάβρα, Κωφούς, Κοκκωτούς, ενώ το ύψος του χιονιού στην Ανάβρα ξεπερνά το μισό μέτρο και στις Αγριόλευκες τα 30 εκατοστά. Ακόμη χιονίζει στα Κανάλια, στο Βένετο και στο Κεραμίδι.

Δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προς ορεινές περιοχές του Πηλίου, προληπτικά, όπως και προς τα ορεινά χωριά του Αλμυρού, Κωφούς, Κοκκωτούς, Ανάβρα και Βρύναινα. Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν σήμερα τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας για Κανάλια, Κερασιά & Κεραμίδι.

Μόνο βόλτα προς το παρόν στο Χιονοδρομικό Κέντρο

Από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν μέχρι και αύριο Παρασκευή, θα εξαρτηθεί αν το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα λειτουργήσει για χιονοδρομίες το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη διοίκηση της «Κενταύρων Όρος».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το ύψος του χιονιού που έχει πέσει δεν επιτρέπει, προς το παρόν, στους λάτρεις του σκι τις χιονοδρομίες, για αυτό και οι επισκέπτες που μεταβαίνουν στις Αγριόλευκες, μπορούν μόνο να απολαύσουν τη βόλτα τους στο αλπικό τοπίο καθώς επίσης τον καφέ τους στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Με το πρώτο χιόνι που έπεσε επιστρατεύθηκαν αμέσως τα ειδικά συνεργεία, τα οποία ξεκίνησαν τις εργασίες χιονόστρωσης. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για νέα χιονόπτωση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, πως με την προετοιμασία που έχει γίνει το Σαββατοκύριακο το Χιονοδρομικό Κέντρο θα μπορεί να υποδεχτεί τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν το σκι. Ως εκ τούτου η διοίκηση της «Κενταύρων Όρος», με νέα ανακοίνωση θα ενημερώσει το κοινό για τις ώρες λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου».