Quantcast

Χίος: Αστυνομικός σε ρόλο μαιευτήρα ξεγέννησε γυναίκα από τη Συρία

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει ειδικός φρουρός στη Χίο. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μυστρίδης είναι αποσπασμένος σε κέντρο φιλοξενίας του νησιού και ανέλαβε να εκτελέσει χρέη μαιευτήρα σε μία γυναίκα από τη Συρία που χρειάστηκε τη βοήθειά του καθώς αργούσε το ασθενοφόρο.

Ο ειδικός φρουρός μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA για την ξεχωριστή αυτή εμπειρία: « Βλέπω σιγά - σιγά ότι αρχίζει και χάνεται η κοιλιά. Τραβάω τη φούστα προς τα επάνω και βλέπω το μισό παιδί να έχει βγει. Το τραβάω, το βγάζω, παίρνω το παιδί στα χέρια και βλέπω τον ομφάλιο λώρο. Εκείνη τη στιγμή θυμήθηκα ότι είχα στο σάκο μου ένα μικρό ψαλιδάκι και μου ζήτησε να κόψω το σημείο που μου υπέδειξε. Εκείνη τη στιγμή, είχα παγώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ειδικός φρουρός.

Μάλιστα, ο Γιώργος Μυστρίδης πριν μερικά χρόνια είχε βραβευτεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και τον τότε υπουργό δημόσιας τάξης Νίκο Δένδια για την ηρωική του στάση όταν είχε έρθει αντιμέτωπος με επικίνδυνους κακοποιούς και κατάφερε με κίνδυνο της ζωής του να τους συλλάβει μετά την ένοπλη ληστεία που είχαν διαπράξει, ενώ ο ίδιος είχε δεχθεί τις σφαίρες τους.